V PRIČAKOVANJU

Napovedan je vzgornik: bo v Planici padel nov svetovni rekord?

Objavljeno 19. marec 2016 10.05 | Posodobljeno 19. marec 2016 10.06 | Piše: STA, Mo. S.

Danes je na sporedu ekipna tekma.

Tako sta se v petek veselila Peter Prevc in Robert Kranjec.

PLANICA – Planica bo danes gostila tretjo letalno prireditev. Ob 10. uri se bo v dolini pod Poncami začela ekipna tekma, na kateri bodo prvi favoriti Norvežani, a tudi Slovenci, ki so v četrtek in petek dosegli dve zmagi na posamičnih tekmah ter temu dodali drugo in tretje mesto, niso brez možnosti.

Ob obeh najboljših v preteklih dneh, Petru Prevcu in Robertu Kranjcu, ki imata v nedeljo priložnost, da na prvem in drugem mestu zaključita tudi v posebnem seštevku svetovnega pokala v poletih, bosta slovenske barve branila še Jurij Tepeš in Anže Semenič.


Vreme bo ugodno za dolge polete

Po napovedih bo na letalnici v času tekmovanja pihal šibak vzgornik, ki navadno ugodno vpliva na daljše polete. Ker ta veter danes ne bo zelo močan, se zna zgoditi, da žirija ne bo posegala v znižanje naletnega mesta, ampak bo morda le dovolila, da se svetovni rekord vrne v Planico.

Boj za stopničke

Norvežani imajo ob kopici odličnih letalcev največjo težavo v izboru, kdo ne bo smel skakati. Samo na petkovi tekmi so se Johann Andre Forfang, Kenneth Gangnes, Daniel Andre Tande in Anders Fannemel zavihteli med deseterico, do 15. mesta je njihov uspeh dopolnil Andreas Stjernen. Vseh pet se je v četrtek uvrstilo celo med najboljših 12.

»Za nas bo prvi skakal Jurij Tepeš, nato Anže Semenič, pa Robi Kranjec in Peter Prevc. Favoriti so Norvežani, a tudi mi gremo na stopničke,« pred tekmo pravi trener Goran Janus.

Nastopile bodo še reprezentance Nemčije, Avstrije, Poljske, Japonske, Češke in ZDA.

Deli s prijatelji