NA DOMAČIH TLEH

Ljubljanski hokejisti klonili proti Gradcu

Objavljeno 02. februar 2016 23.40 | Posodobljeno 02. februar 2016 23.40 | Piše: STA, T. L.

Telemach Olimpiji ni uspelo, proti ekipi Graz 99ers je izgubila z 2 : 3.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi petega kroga drugega dela lige EBEL izgubili z ekipo iz Gradca z 2 : 3 (1 : 1, 1 : 1, 0 : 1). Ljubljanski hokejisti so v nedeljo ostali brez trenerja Fabiana Dahlema, ki se je odločil za slovo od Tivolija. Vajeti je začasno, do konca sezone, prevzel dosedanji pomočnik Bojan Zajc. Nekdanji igralec Olimpije se ni prvič znašel v »gasilski« vlogi na klopi ljubljanske zasedbe, tokrat pa je imel na začetku novega izziva zanimivega tekmeca. Na klopi ekipe iz Gradca je namreč tudi slovenski trener Ivo Jan, ki je pred dvema letoma in pol nasledil prav Zajca, ko je bil ta do danes zadnjič v glavni trenerski vlogi Olimpije.

Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip te skupine je prinesel precej raztrgano predstavo z le na trenutke izdelanimi akcijami. Domači so imeli tokrat v povratniku po bolezni Oliverju Royu nekoliko trdnejše vratarsko izhodišče.

Vseeno pa je bil Roy tisti, ki je moral prvi po plošček v mrežo, potem ko ga je sredi uvodne tretjine presenetil Stephen Werner. A domači so nato odgovorili v prvini, ki ni njihovo zelo močno orožje – ob igri z igralcem več je najprej z močnim strelom zapretil Andrej Tavželj, Sebastian Dahm je ta strel ubranil, Luka Kalan pa je bil nato dovolj natančen za izenačenje.

V nadaljevanju so nato prvi zadeli domači, strelec je bil Gregor Koblar, toda vodstva niso zadržali niti minuto, saj je na drugi strani Markus Pirmann po močnem strelu Aleša Kranjca od daleč takoj poskrbel za izid 2 : 2. V nadaljevanju so bili rahlo boljši gostje, Roy je nekajkrat dobro posredoval, pri domačih pa je lepi priložnosti zapravil Nik Pem, ko ni bil dovolj natančen iz neposredne bližine.

V zadnjem delu je ritem tekme precej upadel, priložnosti je bilo malo, zato pa več živčnosti na obeh straneh. Domači so zapravili power-play in nato prodor Kristjana Čepona ter Mateja Hočevarja z igralcem manj. Gostje pa so, ko so imeli tekmeci nekaj sekund pozneje dva igralca manj na ledu, prav ob izteku prve kazni zadeli, to pa je bil tudi zadnji gol na tekmi, kljub domačim prizadevanjem, čeprav so zadnjemu power-playu dodali še igro brez vratarja v zadnji minuti.

V naslednjem krogu se bodo v petek Ljubljančani spet pomerili s štajersko ekipo, tekma pa bo v Gradcu.


* Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki: Gebei (Madžarska), Gruber (glavna), Ettlmayr (oba Avstrija), Nemeth (Madžarska)
* Strelci: 0 : 1 Werner (Poulsen, 10.), 1 : 1 Kalan (Tavželj, Mušič, 18.), 2 : 1 Koblar (Pem, Uduč, 24.), 2 : 2 Pirrmann (Kranjc, Kaspitz, 24.), 2 : 3 Beach (Kaspitz, 54.)
* Kazenske minute: Telemach Olimpija 8, Graz 99ers 10
 

 

Deli s prijatelji