POŠKODOVANA

Konec sezone za Lindsey Vonn: To je bila ena najtežjih odločitev v karieri

Objavljeno 02. marec 2016 14.21 | Posodobljeno 02. marec 2016 14.40 | Piše: Mo. S.

Odločitev ni bila lahka, vendar je Američanka prepričana, da je tako zanjo najboljše.

Potem ko je kazalo, da se ameriška smučarska šampionka Lindsey Vonn po hudem padcu brez večjih težav vrača na bele strmineimage je danes na spletnih omrežjih sporočila, da se zanjo letošnja sezona zaradi poškodbe končuje.

»Ker sem trenutno vodilna v svetovnem pokalu, je to ena najtežjih odločitev v moji karieri,« je zapisala. Pojasnila je, da je v nedeljo tekmovala, ker rentgen ni pokazal večjega tveganja za tekmovanje, po tekmi pa so ji v Barceloni opravili podrobnejše preiskave. Lindsey tako pravi, da ima kar tri počene kosti, ki niso dovolj stabilne za varna tekmovanja. Kakšne dodatne poškodbe bi se lahko reševale zgolj z operativnimi posegi, kar bi ogrozilo njeno športno kariero, vključno s svetovnim prvenstvom naslednje leto in nato še z olimpijskimi igrami. In zato noče tvegati.

Odločila se je, da sezono sklene, kljub vsemu pa je nase zelo ponosna: v letošnji sezoni je dosegla devet zmag v svetovnem pokalu in podrla vrsto rekordov. Odločitev ni bila lahka, vendar je Lindsey prepričana, da je tako zanjo najboljše. »Vso srečo želim vsem tekmovalcem svetovnega pokala. Vidimo se naslednje leto,« je sklenila.

Lindsey že zmagovalka v smuku

Švicarka Lara Gut za Vonnovo v svetovnem pokalu v skupnem seštevku zaostaja za 28 točk. Če ne pride do kakšnega presenečenja, bi tako morala Gutova brez večjih težav postati dobitnica velikega kristalnega globusa. Malega v smuku ima Lindsey že zagotovljenega, v superveleslalomu pa ima pred Gutovo 64 točk prednosti (tekmi v tej disciplini sta še dve).

 

Today I am making the difficult decision to end my season and leave the World Cup circuit due to an injury I suffered...

Objavil/a Lindsey Vonn dne 2. marec 2016
Deli s prijatelji