PRVI

Jure Aleš ugnal konkurenco in osvojil zlato

Objavljeno: 01.02.2016 22:06Posodobljeno: 01.02.2016 22:06

Drugi dan tekmovanj mladinskega svetovnega prvenstva v francoskem Les Contaminesu se je za slovensko odpravo končal srečno.

PARIZ – Drugi dan tekmovanj mladinskega svetovnega prvenstva v francoskem Les Contaminesu se je končal z uspehom telemark smučarja Jureta Aleša, ki je osvojil zlato medaljo v sprintu.

Po petkovem paralelnem sprintu, na katerem so vsi člani slovenske ekipe – Jure Aleš, Rok Šmejic in Špela Mičunovič – zasedli deveto mesto, je danes imela slovenska odprava še večji razlog za veselje.

Jure Aleš je ugnal vso konkurenco, kar pa tik po tekmi še ni bilo popolnoma jasno, saj Švicar Nicolas Michel za svoj nastop še ni prejel kazenskih sekund. Na podelitvi je bil Aleš že pripravljen, da se povzpne na drugo najvišjo stopničko, temu je sledila novica, da si je priboril zlato, na kar se je v Franciji zaslišala slovenska himna.

Aleš je po prvi vožnji zasedal drugo mesto za Michelom in zaostajal 31 stotink, medtem ko je bil Šmejic na 16. mestu s 6,54 sekunde zaostanka. Novi prvak je imel po drugem teku 88 stotink sekunde naskoka pred Michelom, bron pa je osvojil Norvežan Sivert Hole.

Dobro vožnjo je v prvi vožnji prikazala tudi Mičunovičeva, ki je s 6,10 sekunde zaostanka za Nemko Johanno Holzman, ta je postala prvakinja, zasedla osmo mesto, v drugi vožnji pa je odstopila. Šmejic je bil 22.

»Lepo je, ko se ves trud povrne na tak način. Presrečen sem, da sta mi uspeli vožnji brez večjih napak, tudi mehkejša snežna površina mi je bila v prid. Rad bi se zahvalil mojima sponzorjema, torej mami in očetu, celotni ekipi ter kot obljubljeno mojima partnerjema pri fizičnih treningih Klemnu Bavdku in Žigi Tršanu,« je povedal Aleš.