NOVOLETNA TURNEJA

Janusov predlog padel v vodo

Objavljeno: 03.01.2018 07:49Posodobljeno: 03.01.2018 07:49

Kamil Stoch na pol poti do pokra asov na 66. novoletni turneji. Žiga Jelar pokvaril sanje avstrijskemu adutu Stefanu Kraftu.

INNSBRUCK – S spektaklom na znamenitem Bergislu se bo novoletna turneja v smučarskih skokih prevesila v drugi (avstrijski) del, v katerem je pričakovati nadaljevanje dvoboja med Kamilom Stochom in Richardom Freitagom. V boljšem položaju je 30-letni Poljak, ki ima po zmagah v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu 11,8 točke (približno 6,5 metra) naskoka pred štiri leta mlajšim Nemcem. Stoch bo tako tudi v Innsbrucku skakal z modro majico vodilnega v seštevku turneje, o možnostih ubranitve zlatega orla pa ni želel razpredati. »O skupni razvrstitvi ne razmišljam. Z njo se nočem obremenjevati, zato o tem tudi ne bom govoril. Želim si le še naprej uživati v skokih,« je poudaril šampion iz Zakopanov, ki ima že 24 zmag, s katerimi na večni lestvici v svetovnem pokalu zaseda 8. mesto. V Oberstdorfu se je odlepil od poškodovanega Nemca Severina Freunda in najuspešnejšega Slovenca Petra Prevca (po 22), s ponedeljkovim podvigom v Ga-Pa pa je prehitel še Švicarja Simona Ammanna in Avstrijca Thomasa Morgensterna (po 23). Za nameček je v aktualnem točkovanju preskočil Nemca Andreasa Wellingerja in se pomaknil na 2. mesto, v vodstvu pa ostaja Freitag, ki ima zdaj 187 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Stochom. »Pred Kamilom je treba sneti kapo, saj skače vrhunsko. Z njim bo treba računati tudi na Bergislu, a pustimo se presenetiti,« je omenil glavni nemški adut, da svoji domovini pribori prvo lovoriko na novoletni turneji po sezoni 2001/02, ko je zgodovinski četverček uspel Svenu Hannawaldu. V igri za (drugi) poker zmag na tem tekmovanju je zdaj Stoch.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.« 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja