SUPERVELESLALOM

Ilka Štuhec končno v prvi deseterici

Objavljeno: 14.03.2016 09:04Posodobljeno: 14.03.2016 09:06

Švicarske alpske smučarke so zablestele v domačem Lenzerheideju, kjer je Ilka Štuhec osvojila 7. mesto v super G. Na finalu sezone ob njej še Ana Drev in Boštjan Kline.

LENZERHERDE – Ob koncu sezone slovenske smučarke vnovič dokazujejo, da so v minulih devetih mesecih dobro delale. Včasih pa jim še zmanjka moči, kakovosti in ščepca športne sreče. Če bi imele vse to, potem bi zagotovo poročali o novih stopničkah slovenskih alpink. Kljub odstopu v včerajšnji alpski kombinaciji je naziv slovenske junakinje vikenda pripadel Ilki Štuhec, ki je na sobotnem superveleslalomu v švicarksem Lenzerheideju zasedla sedmo mesto.

Več tveganja

»To je super rezultat. Še vedno ima malo rezerve, a to je kar v redu. Ilka je bila borbena in res je dobro, da ji je uspelo. Smo zadovoljni. Po tistem tretjem mestu v superveleslalomu na kombinaciji v Soldeuu je verjetno pridobila tudi malce na samozavesti, tako da je nastopila odločno, in to je dobro,« je bil navdušen trener slovenske ženske ekipe za hitre discipline Aleš Brezavšček. Še več zadovoljstva je bilo v taboru Švice in Avstrije. Avstrijka Cornelia Hütter je zmagovalka predzadnjega superveleslaloma. To je njena premierna zmaga med svetovno elito, kjer je v soboto nastopila na svoji 60. jubilejni tekmi. Drugo mesto je osvojila domačinka Fabienne Suter, ki je preprečila dvojno avstrijsko zmagoslavje. Od Hütterjeve je bila počasnejša le za desetinko sekunde, Avstrijko Tamaro Tippler je potisnila na tretje mesto. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.