SLALOM

Hirscherju 36. zmaga v svetovnem pokalu, Slovencema ničla

Objavljeno: 06.01.2016 11:30Posodobljeno: 06.01.2016 14:07

Matic Skube in Miha Kürner sta odstopila že v prvi vožnji ter tako ostala brez uvrstitve.

ST. CATERINA – Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Santa Caterini. Salzburžan je bil po prvi vožnji tretji, v finalu pa nato dovolj hiter za še 36. zmago v svetovnem pokalu. Drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,21), vodilni po prvi vožnji Rus Aleksander Horošilov je bil nato tretji (+0,32).

Oba slovenska predstavnika na slalomu, ki bi sicer moral biti na Sljemenu nad Zagrebom, a so ga odpovedali zaradi pomanjkanja snega, Matic Skube in Miha Kürner, sta odstopila že v prvi vožnji ter tako ostala brez uvrstitve.

Hirscher (721 točk) je z zmago, gre za njegovo že 17. slalomsko v svetovnem pokalu, znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prejšnji vodilni Norvežan Aksel Lund Svindal, ki slaloma ne vozi, zdaj zaostaja 85 točk za Avstrijcem. Na tretje mesto skupno je skočil Kristoffersen, ki je prehitel rojaka Kjetila Jansruda, po novem četrtouvrščenega, ki prav tako ne vozi slaloma.

V posebnem slalomskem seštevku je Kristoffersen za 20 točk ubranil vodstvo pred drugouvrščenim Hirscherjem. Na tretje mesto v slalomskem seštevku se je zavihtel Horošilov.