SLALOM NA LEDU

FOTO: Brutalnost v Kitzbühelu se nadaljuje

Objavljeno 24. januar 2016 12.11 | Posodobljeno 24. januar 2016 15.42 | Piše: T. L.

Slalom se je začel s padcem in poškodbo Italijana.

Reševalci na progi.

KITZBÜHEL – Po brutalnem smuku v Kitzbühelu, kjer je po padcu med drugimi končal sezono favorit Aksel Lund Svindal, je bil danes na sporedu slalom. A tudi ta ni bil do smučarjev prav nič prijazen, saj so na ledeni in strmi progi tekmovalci odstopali drug za drugim.

 

For sure not the picture and update i wanted to post after Kitzbühel. But here we are. I messed up my knee a little and...

Posted by Aksel Lund Svindal on Saturday, 23 January 2016

Tekma se je začela v sobotnem slogu: s padcem in poškodbo Italijana Giuliana Razzolija, ki se je po progi spustil kot prvi. Takoj po padcu je Razzoli še vstal, vendar pa je očitno bolečina nastopila kasneje, saj se je kmalu zgrudil na sneg in na progo so prihiteli reševalci. Zaradi pomoči nesrečnemu smučarju, ki so ga odpeljali s helikopterjem, je bila tekma že na začetku prekinjena za približno deset minut. Proga je bila sprva neusmiljena, nato pa se je ledena površina rahlo omehčala, kar je omogočilo tistim z višjimi številkami vključitev v boj za najvišja mesta.

V vodstvu je bil po prvi vožnji Nemec Fritz Dopfer. Na drugem mestu je bil Šved Mattias Hargi, tretji pa Avstrijec Marco Schwarz. Slovenci smo ostali brez predstavnika v drugi vožnji, saj se Matic Skube in Štefan Hadalin nista uvrstila v finalno vožnjo. Ob koncu sta zasedla 36. in 38. mesto med 40 uvrščenimi tekmovalci.

Slavil je Norvežan Henrik Kristoffersen, ki se je povzpel na prvo mesto v dramatičnem zaključku in po tem, ko je prvi tek zaključil šele na 12. mestu. Na drugo mesto se je uvrstil Avstrijec Marcel Hirscher, ki mu je le malo zmanjkalo, da bi prehitel Norvežana. Dopfer, vodilni po prvem teku, je končal tekmo na tretjem mestu.

Deli s prijatelji