BIATLON

Fak brani, Fourcade napada

Objavljeno: 12.03.2016 10:00Posodobljeno: 12.03.2016 10:00

Biatlonec Jakov Fak bo na SP vse stavil na zadnjo preizkušnjo v skupinskem startu.

Na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Oslu sta na sporedu le še današnja moška štafeta in jutrišnji tekmi s skupinskim startom za fante in dekleta. Se bo za Slovenijo končalo tako kot lani v Kontiolahtiju, ko je Jakov Fak v skupinskem startu tekel in streljal za zlato? Mrkopaljčanu se je sezona v svetovnem pokalu sesula kot hiša iz kart, zato pa je v Holmenkollnu spet pokazal, da se ne predaja kar tako. V zasledovalni tekmi je osvojil 5. mesto, v teku in streljanju na 20 km pa je bil šesti.

»Tekma na 20 km je bila zaradi razmer, proga se je začela predirati, zelo težka. V snegu je bilo namreč precej vlage, kar je velika težava za smuči. Na začetku je bila proga malce hitrejša, ker se je predirala, pa je iz nje prišla voda, kar pomeni počasnejši tek. Iz metra v meter je tako ali tako težje zaradi utrujenosti, potem pa so tu bile še slabše razmere. Obžalujem le tisti edini zgrešeni strel, a glede na vso sezono je šesto mesto res dobro. Vedeti je treba, da je na svetovnem prvenstvu pritisk na tekmah največji, in vesel sem, da mi je uspelo ostati zbran,« je bil Fak zadovoljen v vikinški snežni divjini. Jakov je tudi razmišljal, da bi se dobro odpočil za jutrišnjo preizkušnjo s skupinskim startom in izpustil današnji štafetni nastop. »Moja želja seveda je, da bi se odpočil, za menoj so namreč že štiri tekme,« je navrgel. No, zlato utrujen pa je francoski as Martin Fourcade. Na svetovnem prvenstvu je dobil vse tri posamične tekme, zlata se je veselil tudi s francosko mešano štafeto.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije