SLOVENSKO SMUČANJE

Dva dneva, da se popravi slovenski vtis

Objavljeno: 13.01.2018 10:22Posodobljeno: 13.01.2018 10:24

V ekipi za hitre panoge ne skrivajo težav z opremo. Na večini tekem sploh ni konkurenčna.

LJUBLJANA – Letos bo minilo že 38 let od 20. januarja 1980, ko se je tudi slovensko smučanje zapisalo v svetovne športne anale. Takrat je Bojan Križaj dosegel prvo slovensko zmago na tekmah svetovnega pokala. Danes aduta za kaj takega še nimamo, predvsem pa ne v Wengnu, ki je za tri dni postal središče moške karavane belega cirkusa.

Rus na slovenski pogon

Prvo dejanje trilogije v tem kultnem švicarskem smučarskem prizorišču je največ zadovoljstva prineslo v francoski tabor. Victor Muffat Jeandet je zmagovalec kombinacije, na vrh pa se je povzpel s 27. mesta. Na drugo mesto se je takisto presenetljivo zavihtel Rus Pavel Trihičev (nad njim bdijo slovenski trenerji z Urbanom Planinškom na čelu), na zmagovalni oder pa se je povzpel tudi Italijan Peter Fill. Slednji je zavoljo nenastopa Francoza Alexisa Pinturaulta že osvojil mali kristalni globus! Po smuku se je najbolje pisalo Avstrijcu Vincentu Kriechmayrju, ki pa ni izpeljal slaloma, pristal je v snegu. Točke so osvojili trije slovenski tekmovalci. Martin Čater je bil 26., Klemen Kosi 27., Miha Hrobat pa 28. A pravega zadovoljstva v slovenskem taboru ni bilo, saj je Čater, 13. po smuku, na drugi progi storil veliko napako in zapravil visoko uvrstitev.

Kline čaka rezultat

Zanimivo bo videti, kaj bo tokratni vikend prinesel ekipi za hitre panoge (startali bodo Rok Perko, Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Kline) in slalomistoma Štefanu Hadalinu in Žanu Kranjcu. Prvi so v težavah, tega ne skrivajo. Potrdili so, da niso zadovoljni s Stöcklijevimi smučmi, ki pa naj bi bile primerne za teren v Wengnu. Predvsem manjkajo rezultati prvega smukača minulih sezon Boštjana Klineta. Čez noč ni pozabil smučati, a v tej sezoni se v smuku ni zavihtel višje kot na 25. mesto, kar je precej manj, kot Kline pričakuje od olimpijske sezone. V Wengnu bo nastopil sedmič v karieri, višje kot 24. pa v smuku še ni bil. Tudi Hadalin bo sedmič stal na startu v Wengnu, kjer pa ima precej boljšo bilanco. Lani se je v dveh dneh dvakrat zavihtel med dobitnike točk – v specialnem slalomu je bil 15., dan prej v kombinaciji 26. 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja