EVFORIJA

Domen v Črnem gozdu napovedal prevčemanijo

Objavljeno: 12.03.2016 08:00Posodobljeno: 12.03.2016 08:00

Najboljši smučarski skakalci imajo pred sabo še štiri tekme svetovnega pokala.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se nezadržno bliža koncu, ta vikend se bo skakalo v nemškem Titisee-Neustadtu. In kar prav je, da bo velike evforije zaradi uspehov Petra Prevca kmalu konec. Preveč dobrega je že bilo to sezono; to je tako, kot če bi vsak vikend gledali klasični nogometni derbi med Real Madridom in Barcelono. Peter Prevc bo naslednjo nedeljo v Planici dvignil veliki kristalni globus za skupno zmago, ob tem je tudi zmagovalec novoletne turneje in svetovni prvak v smučarskih poletih. V dolini pod Poncami pa bo še letel za skupno zmago razvrstitve v poletih, kjer vodi, torej v domačo vitrino v Dolenji vasi pri Železnikih želi položili še mali kristalni globus.

O Planici resnično že vemo vse, vsaj tisto, kar je zanimivo za širšo javnost. Poglejmo, kje bodo Prevc in druščina vzidali predzadnji zidak v stavbo fenomenalne letošnje sezone. Titisee-Neustadt je občina v okrožju Breisgau-Hochschwarzwald, torej v višavah Črnega gozda, v zvezni državi Baden-Württemberg na nemškem jugozahodu. Mesto Neustadt je znano po zdravilišču oziroma toplicah, tam izvajajo Kneippovo vodno terapijo. Titisee pa seveda ni Titimorje, temveč jezero. Današnja in jutrišnja posamična tekma bosta na 142 metrov veliki skakalnici Hochfirst, ki je bila za skakalce odprta leta 1950, prenovljena pa pred petnajstimi leti.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.