VELESLALOM

Ana Drev za konec osma

Objavljeno 20. marec 2016 14.06 | Posodobljeno 20. marec 2016 14.06 | Piše: STA, Mo. S.

Avstrijka Eva-Maria Brem je osvojila veleslalomski mali kristalni globus.

ST. MORITZ – Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev je sezono svetovnega pokala alpskih smučark končala z osmim mestom na zadnjem veleslalomu v Sankt Moritzu. Avstrijka Eva-Maria Brem je osvojila veleslalomski mali kristalni globus. Kljub zmagi na zadnji tekmi je Nemka Viktoria Rebensburg zmago v posebnem seštevku discipline zgrešila za zgolj dve točki.

Zadnja tekma je odločila tudi letošnjo dobitnico veleslalomskega malega kristalnega globusa. Rebensburgova je v finalu nadoknadila kar osem mest ter zmagala, kar pa še vedno ni bilo dovolj za prevzem veleslalomskega malega globusa.

Bremova, vodilna po prvi vožnji, je bila v finalu prepočasna za stopničke, a je pristala na četrtem mestu kar je bilo ravno dovolj za potrditev položaja najboljše veleslalomistke sezone. Pred finalom je bila razlika med tekmovalkama 52 točk, na koncu pa je Bremova veleslalomski seštevek potrdila za pičle dve točki. Če bi bila počasnejša le štiri stotinke sekunde, bi bila peta in globus bi pripadel Rebensburgovi.

Francozinja Taina Barioz je osvojila drugo mesto na zadnji tekmi v sezoni svetovnega pokala, druga je bila tudi po prvi vožnji. Švicarka Lara Gut, ki si je že predčasno zagotovila premierni veliki kristalni globus, je stopila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra, potem ko je bila tretja tudi na prvi progi.

Skupno sedma veleslalomistka

Letos najboljša Slovenka Ana Drev je na prvi progi dosegla 11. čas, v drugo pa je svojo uvrstitev izboljšala za tri mesta ter vpisala novo uvrstitev v prvo deseterico. Drevova je sezono sklenila kot sedma veleslalomistka.

Deli s prijatelji