ZLATA LISICA

Ana Drev je druga, Maribor nori

Objavljeno 30. januar 2016 11.06 | Posodobljeno 30. januar 2016 14.52 | Piše: T. L.

Ana je na stopničkah na drugem veleslalomu zapored.

MARIBOR – Na Pohorju se je uspešno končal veleslalom za svetovni pokal in zlato lisico. Sončno vreme je bilo naklonjeno gledalcem, tekmovalkam pa malce manj.

Najboljša Slovenka Ana Drev se je na pohorsko strmino pognala s startno številko 8, in čeprav se ji prvi nastop ni idealno posrečil, v cilj je namreč pripeljala z 1,30 sekunde za Eva-Mario Brem, je kljub temu zasedla zelo dobro šesto mesto.

Vodila je Bremova pred Viktorio Rebensburg (+ 0,37) in Laro Gut (+ 0,53).

V drugi vožnji je nekaj tekmovalk odstopilo, med njimi tudi Lindsey Vonn, ki je ob padcu skoraj zadela enega od delavcev na progi in fotografa. Na srečo se je vse končalo brez posledic za vpletene.  

Ana Drev je bila v drugo v zelo težkih razmerah in na zmehčani progi zelo prepričljiva. S prednostjo 88 stotink sekunde je prevzela vodstvo, po odstopu Gutove pa je bilo jasno, da so stopničke njene. Hitrejša od naše smučarke je bila tako kot na zadnjem veleslalomu pred mariborskim le Rebensburgova, in sicer za 32 stotink. Prvouvrščena po prvi vožnje Avstrijka Bremova je zdrsnila na četrto mesto (+ 0,41), na tretje pa se je zavihtela Lihtenštajnka Tina Weirather (+ 0,34).

 

Deli s prijatelji