JUNAK

VIDEO: Drama na igrišču: tako je Martinu rešil življenje

Objavljeno 07. marec 2017 12.28 | Posodobljeno 07. marec 2017 12.28 | Piše: P. Pa.

Najprej so ga žalili, nato pa so mu namenili bučne ovacije.

Nogometaš Francis Kone (26), reprezentant Toga, sicer pa rojen v Slonokoščeni obali, velja za pravega heroja, in to ne le zaradi zabijanja golov. V svoji osemletni profesionalni karieri je namreč na igrišču rešil že štiri življenja, zadnjič na tekmi češkega prvenstva pred tednom dni med ekipama Slovacko in Bohemians.

Med obračunom so navijači Bohemiansa Koneja vsakič, ko se je dotaknil žoge, zmerjali z rasističnim skandiranjem, toda na koncu so mu namenili bučne ovacije. Vratar Martin Berkovec je namreč trčil v nasprotnikovega igralca in nepremično obležal. Takrat je v akcijo stopil Kone in mu rešil življenje.

Ugriznil ga je, a mu ni bilo mar

»Videl sem, da se moj soigralec premika, zato me zanj ni skrbelo. Golmanu pa so se v trenutku obrnile oči. Usta je imel zaprta, zato sem odprl njegovo čeljust in umaknil jezik, ki je že zaprl njegove dihalne poti. Ugriznil me je, a to ni pomembno. Vsega je bilo hitro konec. Ko sem videl, da je dobro, sem se umaknil,« je dejal Kone.

 

Pred dnevi se je v podobni situaciji kot Berkovec znašel zvezdnik madridskega Atletica Fernando Torres, ki pa mu je življenje rešil hrvaški nogometaš Šime Vrsaljko.  

Hitro posredovanje je v takšnih primerih ključnega pomena. To opozarjajo tudi reševalci. »Nismo mi Usain Bolt, da bi v sekundi pritekli do igralca, ki leži na drugi strani. Celo počakati moramo, da nam da sodnik znak. Vsa čast Koneju, da je napravil to, kar je,« je dejal zdravnik ekipe Bohemians Marin Vavra.

 

Deli s prijatelji