SMUČARKA NA ODDIHU

Tina Maze: Šok, šok, šok

Objavljeno 24. september 2015 13.15 | Posodobljeno 24. september 2015 13.15 | Piše: STA, K. K.

Leto počitka je pravi šok, priznava šampionka.

Resna Tina: z mislimi že pri naslednjih preizkušnjah.

GORICA – Slovenski šampionki Tini Maze se je letos, ko si je vzela čas za tekmovalni premor, uresničila velika želja. Na drugi strani italijansko-slovenske meje v Gorici, iz katere izhaja partner kraljice belih strmin Andrea Massi, bo ob koncu tedna odprla vrata svoje ekipe Team to aMaze javnosti ter se predstavila na nekoliko drugačen način. Tina Maze se bo predstavila v sklopu tradicionalne prireditve Gusti di Frontiera oziroma Okusi ob meji, ki vsako leto na stojnice z dobrotami in s specialitetami evropske in svetovne kuhinje na Goriško privabi več tisoč obiskovalcev. Gre za prireditev, s katero želijo spodbujati turistično promocijo skupnega goriškega prostora.

Želja: navijači

»Najprej upam, da je za vami prekrasno poletje ter da ste se začeli počasi veseliti zime. Moram priznati, da je občasno zame precej težko, ko gledam svoje smučarske prijatelje na snegu, kljub temu pa sem prepričana, da je bila odločitev, da sem si za to zimo vzela premor, prava,« je dvakratna olimpijska šampionka in štirikratna svetovna prvakinja v smučanju zapisala na blogu na svoji spletni strani.

»Kar nekaj let sem si želela, da bi lahko odprla vrata svojega moštva za vse tiste, ki so navijali zame, oziroma za vse tiste, ki so le radovedni. Vedno sem si želela, da bi lahko preživela nekaj časa z navijači, ne da bi me pri tem oviral stresen urnik priprav ali tekmovanj,« je še zapisala Mazejeva, ki je vesela, da je lahko zamisel o predstavitvi svoje ekipe javnosti pripeljala k uresničitvi.

V okviru prireditve Okusi ob meji bo na Trgu svetega Antona (Piazza San Antonio) v Gorici stala Hiša Team to aMaze, kjer bo Mazejeva skupaj s svojim moštvom predstavila svojo uspešno smučarsko zgodbo, hkrati pa bodo lahko obiskovalci pokusili tudi jedi, ki jih je najuspešnejša slovenska športnica uživala med tekmami in pripravami.

»Rada bi, da bi se ljudje postavili v kožo olimpijskega prvaka in pojedli zrezek, kakršen je meni teknil po napornem treningu. Na dogodek sem seveda povabila tiste, ki so me spremljali na moji poti, a vrata bodo odprta za vse. Zdaj se imava čas družiti z ljudmi. Priznam, v preteklosti sem bila s svojo ekipo zelo zaprta in nedostopna. V to nas je prisilil naš način dela,« je za slovensko spletno stran Sportal dejala Mazejeva.

»Šok, šok, šok«

Hišo Team to aMaze bo predstavila v sodelovanju s partnerji, Adrio, goriško občino, Milko, Zlatarno Celje, mesnico Klavčič, barom Urška iz Črne na Koroškem ter drugimi prijatelji.

V izjavi za Sportal je sicer Mazejeva priznala, da si je tekmovalni premor malce drugače predstavljala: »Prekinitev ustaljenih aktivnosti na najvišjih obratih predstavlja velik šok. Šok za telo, šok za organizem, šok za odnose. To poletje mi torej še zdaleč ni bilo lahko. Lagala bi, če bi dejala, da sem neizmerno uživala.«

»S težavami, ki jih prinaša življenje brez tekmovalnega ritma, se je treba spopasti. Treba se je spraviti v običajen življenjski ritem. To je velika sprememba. Sem pa človek, ki se težko spopada s spremembami. Tokrat se bom preprosto morala. Tak premor je bil namreč nujen. Telo me je na to jasno opozarjalo že nekaj let,« je še za Sportal dejala edina slovenska alpska smučarka z osvojenim velikim kristalnim globusom.

Zmagovalka 26 tekem svetovnega pokala in dobitnica trinajstih kolajn s svetovnih prvenstev in z olimpijskih iger načrtov za prihodnost še ni razkrila, prav tako se še ni odločila, ali se bo po sezoni 2015/16 znova vrnila v beli cirkus in tekmovalno karavano.

Deli s prijatelji