NOV SPEKTAKEL

Športne legende v petek igrajo za izolske šolarje

Objavljeno 22. februar 2016 10.25 | Posodobljeno 22. februar 2016 10.27 | Piše: R. T.

V petek zvečer se v Izoli obeta nov dobrodelno-nogometni spektakel. Velikani slovenskega športa se bodo pomerili z ekipo domače občine, da bi zbrali čim več denarja za izolske osnovnošolce.

V Slovenj Gradcu je dobrodelna akcija lepo uspela. Foto: Marko Feist

IZOLA – Velikani slovenskega športa, ki sodelujejo v dobrodelnem nogometnem projektu, in Slovenjgradčani, ki so skupaj z njimi poskrbeli za januarsko pomoč rejniški družini Rupčič, še niso povsem strnili vtisov po uspešni akciji, že je pred vrati druga dobrodelna tekma, ki bo ta petek v Izoli. Člani Športnega društva - Humanitarne organizacije Olimpiki iz Ljubljane s predsednico Natašo Kadunc na čelu so se spet potrudili, da skupaj z gostitelji plemenitega športnega dogodka na Obali in družbo Butan plin iz Ljubljane pomagajo zbrati denarna sredstva, tokrat za pomoč šolarjem treh osnovnih šol iz Izole.

S tem se nadaljuje projekt, v katerem bo ekipa Velikanov slovenskega športa z mesečnimi gostovanji na tekmah v malem nogometu po vsej Sloveniji pomagala zbirati denar za socialno ogrožene družine in druge, ki so potrebni takšne ali drugačne podpore. Pred izolskim humanitarnim spektaklom je selektorske vajeti moštva legendarnih športnikov, ki so v ekipo povabili še nekatere novinarje in glasbenike, prevzel eden najboljših nogometašev ljubljanske Olimpije in Slovenije vseh časov Vili Ameršek, njegov pomočnik pa je športni komentator na TV Slovenija Andrej Stare. Na seznamu imata prek 30 imen, ki sodelujejo v tem projektu, tokrat pa so se njunemu vabilu odzvali Mladen Dabanovič, Marinko Galič, Gregor Židan, Mladen Rudonja, Aleš Čeh, Miran Pavlin, Sašo Udovič, Goran Jagodnik, Primož Kozmus, Rok Tamše, Tomaž Klemenčič, Ermin Šiljak, Primož Ulaga, Peter Lovšin, Igor Benedejčič, Samir Zulič in Damir Skomina. Tako kot na Koroškem v januarju je tudi zdaj ekipa najmočneje zastopana s člani zlate nogometne generacije, kar obeta obilo mojstrskih vložkov in privlačnih akcij pa tudi preglavic za gostitelje. Seveda v ospredju ni rezultat tekme, ki bo trajala 3 x 20 minut, ampak dober namen, s katerim bodo izdatno podprli šolski sklad. Tudi predstavniki občine Izola bodo poskrbeli za svoj prispevek pri uspešni organizaciji tekme in sestavili ekipo znanih Primorcev, vodil jo bo nekdanji nogometaš Vinko Gregorič, ki bodo predstavili svoje nogometne veščine. Seveda v dvorani osnovne šole vsi skupaj pričakujejo izdatno podporo s tribun, saj tudi izkupiček od vstopnine prav tako roma v omenjeni sklad. V petek, 26. februarja, ob 18. uri se torej vidimo v Izoli na prijetni tekmi in zabavi s plemenitim namenom. Kot medijski pokrovitelj dogodka bodo zraven tudi Slovenske novice. 

Deli s prijatelji