(NE)PRAVIČNO

Niso okradli le rokometašev, ampak tudi košarkarje, odbojkarje, jadralki in Robiča

Objavljeno: 21.01.2018 07:49

Slovenski rokometaši niso bili ne prvi in gotovo tudi ne zadnji slovenski športniki, ki se jim je zgodila krivica.

Če je kaj zaznamovalo minule dni, so bile to zagotovo sporne sodniške odločitve na prvih dveh tekmah slovenske rokometne reprezentance na evropskem prvenstvu v Zagrebu. Litovska sodnika sta po mnenju številnih poznavalcev športa močno oškodovala Slovence na tekmi proti Nemčiji. Rokometaši so razmišljali celo o tako skrajnem ukrepu, kot je predčasni odhod s prvenstva, a je na koncu vendar prevladala odločitev rokometne zveze, da ostanejo in nadaljujejo tekmovanje. Rokometašem je v uteho lahko le dejstvo, da niso bili ne prvi, gotovo pa tudi ne zadnji slovenski športniki, ki se jim je zgodila krivica. 

Sodnika nista videla gola

Slovenska nogometna reprezentanca je 7. septembra 1994 v prvem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo doma v Mariboru gostila Italijo, ki je prišla v Slovenijo kot aktualni svetovni podprvak. V prvem polčasu je bil rezultat 1:1, gola sta dosegla Sašo Udovič in Alessandro Costacurta, v drugem delu se je v 65. minuti zgodilo nekaj spornega. Darko Milanič se je sprehodil skozi obrambo Italije in z dobrih 20 metrov pomeril. Žoga se je od prečke odbila prek golove črte, kar pomeni gol. A nemški sodnik Bernard Heynemann zadetka ni priznal, saj ni dobil signala stranskega sodnika, ki očitno ni opazil, da je žoga že prešla linijo gola, italijanski čuvaj mreže Gianluca Pagliuca pa je bil premagan.
 

»Celoten članek je objavljen v Nedeljskih novicah, ki vas cel teden čakajo pri vašem prodajalcu časopisov. Na voljo pa je tudi našim naročnikom, vabimo vas, da to postanete.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja