SEDEMKRATNI SVETOVNI PRVAK

Michael Schumacher je praznoval 47. rojstni dan, informacije pa niso dobre

Objavljeno 07. februar 2016 09.46 | Posodobljeno 07. februar 2016 09.46 | Piše: STA, K. K.

Uradnih pojasnil je malo, po neuradnih podatkih pa mu ne gre prav dobro.

Michael Schumacher.

ŽENEVA – Sezona formule 1 se bo s testiranji in predstavitvami novih dirkalnikov začela v naslednjih dneh in tednih. Vselej pa veliko zanimanja vzbudi tudi zdravstveno stanje nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja: uradnih informacij je malo, po neuradnih pa mu ne gre prav dobro.

Menedžerka zanikala, da bi hodil

Zadnje novice so v javnost pricurljale konec lanskega leta, a se je izkazalo, da so bile lažne, saj so nekateri nemški tabloidni mediji poročali, da naj bi Schumacher, ki v domači oskrbi v Švici počasi okreva po hudi poškodbi glave na smučanju pred nekaj več kot dvema letoma, lahko že hodil.

Njegova menedžerka Sabine Kehm, ki vse od nesreče skrbi za to, da je zdravstveno stanje nekdanjega zvezdnika tega športa dobro varovana skrivnost, informacije pa spušča le po kapljicah, je to zanikala, tako poročanje označila za senzacionalistično in dodala, da prav nič ne prispeva k okrevanju zdaj že 47-letnega Schumacherja.

Letos mineva 20 let od prestopa k Ferrariju

Med tistimi, ki nekaj informacij imajo, je tudi Luca di Montezemolo, nekdanji predsednik Ferrarija v času, ko je ta dosegal največje uspehe s Schumacherjem za volanom. Letos mineva 20 let, odkar je takrat še nadarjeni mladi voznik, a že z dvema naslovoma svetovnega prvaka v žepu, iz Benettona prestopil k Ferrariju. Sredi devetdesetih je bila ekipa iz Maranella v globoki krizi, naslov prvaka je čakala že od leta 1979 in nič ni bilo videti, da se bodo stvari obrnile na bolje.

A so se, Schumacher je po nekaj letih trdega dela poskrbel, da je svojih naslednjih pet naslovov zbral za italijansko ekipo. Monzetemolo pa je takrat z njim stkal pristen odnos, ne samo po tekmovalni plati, ampak tudi na osebni ravni.

Montezemolo je eden redkih, ki je zadnje čase povedal nekaj o zdravstvenem stanju Schumacherja. Na slavnostni prireditvi ob obletnici italijanske avtomobilistične revije Quattroruote je dejal: »Skupaj sva preživela zelo uspešna leta. Dobro sva sodelovala, tudi na prijateljski ravni.« Nato pa je pozval navzoče, da so se z aplavzom poklonili Schumacherju.

Najnovejše informacije niso dobre

»Žal ga je padec na smučišču popolnoma uničil,« je nadaljeval di Montezemolo. Namignil je, da najnovejše informacije, ki jih ima, niso dobre, o podrobnostih pa nato ni več govoril.

Menedžerka Kehmova se na te besede ni odzvala. Po pozneje zanikanem poročanju o čudežno dobrem okrevanju se je v Nemčiji in Švici razvila tudi pravna bitka o tem, ali ima javnost pravico spremljati napredek pri zdravstvenem stanju nekdanjega prvaka ali pa je okrevanje zasebna stvar, ki mora ostati v krogu njegove družine. Zvezno sodišče v Münchnu je presodilo, da je šlo v nekaterih primerih poročanja že za vdor v zasebnost.

Deli s prijatelji