POD KOŠI

Mermalu dovolj povprečja, v Olimpiji bi rad Sagadina

Objavljeno: 18.03.2016 07:00Posodobljeno: 18.03.2016 07:00

Zeleno-beli košarkarji so bili zadnjič prvaki leta 2009, predsednik Jani Möderndorfer je nemočen.

Košarkarji Union Olimpije začenjajo boj za naslov državnega prvaka, ki ga v Ljubljani ni bilo že od leta 2009. Vmes so se petkrat veselili Dolenjci, lani pa Tajfun. Da imajo Ljubljančani košarko radi, so dokazali na obračunu proti Partizanu, ko so napolnili dvorano Tivoli. Na tribunah se je trlo tudi precej takšnih, ki imajo nekaj pod palcem in jim za ljubljansko košarko ni vseeno.

Dejstvo je, da se predsednik kluba Jani Möderndorfer in direktor Matevž Zupančič v tem položaju nista dobro znašla. Predsedniku je od začetka mandata pa do danes zmanjkalo političnega kapitala in manevrskega prostora. Predsednik je postal s pomočjo botrstva Zorana Jankovića, s katerim sta se politično in zasebno razšla. Po padcu vlade Alenke Bratušek pa je Möderndorfer izgubil tudi politično moč, čeprav je nedavno spet zamenjal politične barve, tokrat je prestopil v vladno stranko SMC. Lani je bil spet izbran za predsednika zmajev. Drugega kandidata menda ni bilo. A zdi se, da bi se rad poslovil. Če tako misli, naj to stori takoj. Zupančič je v klubu od leta 2005, ko je prišel urejat spletno stran. Za tem je napredoval v predstavnika za stike z javnostmi, nazadnje pa je postal direktor. Vsi, ki ga poznajo, vejo, da je velik košarkarski navdušenec in navijač Olimpije, a premajhna kapaciteta, da bi podpiral vogale nekoč tretje ekipe v Evropi. Med trenerji, ki so v zadnjih letih zapustili Union Olimpijo, pa kroži šala, da so vsi dobili odpoved kar po SMS. Bilo bi smešno, če ne bi bilo tragično.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije