PARAOLIMPIJSKE IGRE

Birokrati ustavili Kobilico, Đurić napovedal medaljo

Objavljeno: 29.02.2016 14:55Posodobljeno: 29.02.2016 14:57

Nekateri športniki invalidi bodo v prihodnjih mesecih še lovili normo za paraolimpijske igre v Riu de Janeiru. Med potniki so izjemno uspešni strelci in plavalec Darko Đurić.

RIO DE JANEIRO – Manj kot 200 dni še loči najboljše športnice in športnike invalide, da se vnovič pokažejo na mednarodnem prizorišču. Rio de Janeiro bo gostil 15. paraolimpijske igre, ki se začnejo 7. septembra. Kako obsežna delegacija bo branila barve Slovenije, še ni jasno. Mednarodni paraolimpijski komite je pri pravilih neusmiljen, pri končni sestavi odločajo norme in kvote. »Treba je ločiti med kvoto (mesto na igrah) in normo (dovolj vrhunski rezultat, ki pa še ni nujno dovolj za nastop na igrah). Potem pa še poznati razliko med kandidati (vsi, ki ustrezajo pogojem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja za udeležbo ali pa imajo velike možnosti, da dosežejo normo) ter med potniki (na Komisiji za tekmovalni šport ZŠIS-POK in UO ZŠIS-POK potrjeni kandidati), ki se bodo iger tudi udeležili,« nas poduči Špela Rozman Dolenc, ki na Zvezi za šport invalidov Paraolimpijski komite vodi pisarno za Rio 2016.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.