FILMSKA ZGODBA

Belgijski nogometaš v dveh tednih preživel tri teroristične napade

Objavljeno 23. marec 2016 20.15 | Posodobljeno 23. marec 2016 20.15 | Piše: T. B., Ma. F.

Branilec Galatasaraya je v dveh tednih preživel kar tri teroristične napade: v Ankari, Carigradu in zdaj še v Bruslju.

Že trikrat se je izognil napadu. Vir: facebook

Belgijski nogometni reprezentant Jason Denayer (član Manchester Cityja, vendar na posoji v carigrajskem Galatasarayu) je gotovo postal sinonim za srečo v nesreči, saj je v pičlih dveh tednih preživel kar tri teroristične napade. 

Jason je 13. marca igral na tekmi Galatasaraya in Genclerbirligija v Ankari, ko je v bližini stadiona nekaj minut po koncu srečanja eksplodiral avtomobil bomba. Le šest dni pozneje je samomorilec izvedel napad v Carigradu, Denayer pa se je v tem času pripravljal na tekmo, ki je bila na koncu odpovedana. 

Naposled je le dočakal poziv v belgijsko reprezentanco, ko pa je v torek prispel v Bruselj, so teroristi izvedli napad v središču mesta in na letališču Zaventem! Jason si bo zadnjih 14 dni gotovo zapomnil za vse življenje ...

Tudi Američan preživel tri napade

Jason pa ni edini, ki je preživel tri teroristične napade. Američan Mason Wells (19) je bil lani v času terorističnih napadov v Parizu, med eksplozijami na bostonskem maratonu pa le ulico stran, piše Daily Mail. Masona je med včerajšnjimi napadi na bruseljskem letališču ranil šrapnel, po obrazu in rokah pa ima opekline druge in tretje stopnje.

»To je njegov tretji teroristični napad,« je za ABC News povedal njegov oče Chad Wells.

Deli s prijatelji