DOLGA POT

FOTO: Trener Fabjan izpolnjuje olimpijsko stavo

Objavljeno 21. avgust 2016 18.20 | Posodobljeno 21. avgust 2016 18.21 | Piše: S. U.

Razkril je, da ga zaradi stave čaka pravi pohodniški podvig.

V Riu sta bila tudi Miki Miška in njegova boljša polovica Mini Miška, krasila sta roko brazilske rokometašice Jessice Quintino. Foto: Reuters

CELJE – Po osvojeni olimpijski zlati in bronasti medalji judoistk Tine Trstenjak in Ane Velenšek je trener Marjan Fabjan razkril, da ga zaradi stave čaka pravi pohodniški podvig.

»Peš Celje–Brezje, 106 km ... To je moja osebna odločitev in sem jo dolžan izpolniti samemu sebi. Prehoditi jo bom poskušal v štirih etapah z vmesnimi počitki (ni pomembno, kako dolgo hodim). Šova in udeležencev ne potrebujem. Odhod načrtujem popoldne, če ne bo dežja,« je danes na facebooku zapisal priljubljeni Fabi in se okoli 13.30 podal na dolgo pot.

Fabjan, ki je najzaslužnejši, da je judo leta 2016 postal najuspešnejši olimpijski šport v samostojni Sloveniji, je že ob predhodnih medaljah storil nekaj nenavadnega, posebnega, zgodovinskega.

Ko je Urška Žolnir 2004 dobila prvo slovensko medaljo v judu, je doma na Lopati pri Celju postavil športni muzej, v katerem so na ogled kimona in kopije olimpijskih medalj njegovih varovank. V času iger v Pekingu 2008 je v čast Luciji Polavder usposobil telovadnico na Ostrožnem, po olimpijski zmagi Urške Žolnir v Londonu pa je kupil eno najbolj tipičnih londonskih posebnosti – rdeč dvonadstropni avtobus, ki je zdaj razstavljen ob telovadnici športnega centra Sankaku.

Deli s prijatelji