ATLETIKA

400-metraš Janežič presegel pričakovanja

Objavljeno 13. avgust 2016 11.59 | Posodobljeno 13. avgust 2016 11.59 | Piše: STA, S. U.

Predstavnik mladega atletskega slovenskega rodu in slovenski rekorder na en stadionski krog je izpolnil svoj prvi cilj na igrah.

RIO DE JANIERO – Slovenski atlet Luka Janežič je z odliko opravil prvi nastop na olimpijskem stadionu v Rio de Janeiru. V kvalifikacijski skupini štiri teka na 400 metrov se je z drugim časom neposredno uvrstil v polfinale in dosegel skupno 12. izid (45,33 sekunde). 

V skupini je bil od Janežiča hitrejši le Lalonde Gordon s Trinidada in Tobaga (45,24). Atlet iz Vodic, predstavnik mladega atletskega slovenskega rodu in slovenski rekorder na en stadionski krog, se je v svojem krstnem nastopu na OI prebil med prvih tri v svoji kvalifikacijski skupini, ki so se neposredno kvalificirali v polfinale, s čimer je izpolnil svoj prvi cilj na igrah.

»Presegel sem pričakovanja. Ko sem videl skupino, si nisem mislil, da bom dokaj z lahkoto prišel v polfinale. Lahko rečem 'izjemno',« je dejal Janežič, ki je pred tekom napovedoval, da čas ni pomemben, po njem pa je bil zadovoljen tudi z njim. »To je moj drugi čas sezone in tretji nasploh. Odlično je, če na veliki tekmi tečeš blizu osebnega rekorda. Težko rečem, ali je bilo še kaj rezerve, šel sem na polno od začetka do konca. Zagotovo se da teči še hitreje, ampak čas zdaj nima nobenega pomena. Storil sem vse, kar sem si zamislil, polfinale olimpijskih iger je velik dosežek.«

Deli s prijatelji