1. SNL

Zajc in Radović strelca v Stožicah, Krka boljša od Domžal

Objavljeno 28. februar 2016 20.13 | Posodobljeno 28. februar 2016 20.15 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Olimpije so povečali prednost pred Mariborom na šest točk.

LJUBLJANA, NOVO MESTO – Nogometaši Olimpije so v 23. krogu 1. SNL doma premagali Luko Koper z 2 : 0. Z zmago se je Olimpija še učvrstila na prvem mestu in bo na njem ne glede na izid ostala tudi po sobotnem derbiju v Ljudskem vrtu, saj ima pred Mariborčani zdaj šest točk prednosti.

V 34. minuti je Eleke je z desne strani poslal žogo v kazenski prostor gostov, v skoku je bil najvišji Miha Zajc in s strelom z glavo premagal Kristijana Kahlino. V 70. minuti so se navijači Olimpije (pred tekmo so predstavniki navijaške skupine Green Dragons Ljubljana kapetanu Darijanu Matiću predali nagrado zmajevo srce) le razveselili novega gola. Po lepi akciji celotne ekipe je Zajc po levi strani prodrl v kazenski prostor gostov, podal do Radovića, ta pa je potrdil svoje realizatorske sposobnosti. 

Krka Domžale 3 : 1 

Nogometaši Krke so premagali Domžale s 3 : 1 (1 : 0). Povedli so v 17. minuti z golom Mihe Kostanjška. V 66. minuti je bil z 11 metrov natančen Josip Fuček, nato pa je vratarja gostov premagal še devet minut pozneje. Domžale so z zadetkom Jarovića v 80. minuti le ublažile poraz. 

Deli s prijatelji