PRVA LIGA TELEKOM

Vijolični lovijo zmaje s precej boljšim napadom

Objavljeno: 15.03.2016 07:00Posodobljeno: 15.03.2016 07:00

Vodilna nogometna prvoligaša imata v boju za naslov prvaka različne težave.

LJUBLJANA – Po 25. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije sta se sunkovito zamenjali ozračji v slačilnicah vodilne Olimpije in Maribora iz prejšnjega tedna. Zeleno-beli so si privoščili spodrsljaj z remijem proti Celju, vijolični pa so se jim z zmago proti Rudarju v Velenju približali na štiri točke zaostanka. A v obeh taborih ostajajo skrbi in dileme pred zadnjimi enajstimi krogi v državnem prvenstvu.

»V tem trenutku razpolagamo zgolj z enim klasičnim napadalcem, kar se mora nekje poznati. Ne smemo pozabiti, da je Eleke star komaj 19 let in da gre v tem primeru za najstnika, ki želi v prihodnje razviti svoj potencial do popolnosti. Toda v tem trenutku je še daleč od visoke evropske kakovosti. V uvodnih treh tekmah ni prispeval tistega, kar se pričakuje od njega. Kot sem že dejal, Blessing potrebuje svoj čas in prepričan sem, da bo v nadaljevanju prvenstva dosegel želeno strelsko formo,« je po tekmi brez golov v Stožicah razlagal strateg zmajev Marko Nikolić. Posebej problematično je to, da se je Miroslav Radović pripravam moštva priključil zelo pozno in da mora kar skozi tekme loviti boljšo fizično pripravljenost, tekmovalni ritem in uigranost z novimi soigralci. Res gre za prekaljenega srbskega napadalca, a pri 32 letih se ni tako enostavno vračati na visoko raven kot denimo pri 25. Naslednja velika težava Olimpije je urejanje registracije za drugo okrepitev iz Srbije, Danka Lazovića. To se je zavleklo čez vsako razumno mejo, če upoštevamo, da je korektno prekinil sodelovanje s kitajskim drugoligašem Beijingom. V zmajevem gnezdu zdaj upajo, da bodo certifikat za Lazovića prejeli v teh dneh, tako da bi lahko igral v nedeljo proti velenjskemu Rudarju v Stožicah. K svežini v igri Olimpije, če lahko v njegovem primeru uporabimo uveljavljen športni izraz, bi lahko Lazović izjemno veliko prispeval, da ne pišemo o njegovi psihološki spodbudi za moštvo. Navijači, ki jih je bilo tokrat 3500, ne bodo polnili tribun, če bodo zmaji zgolj všečni, ne pa tudi učinkoviti.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije