1. SNL

Vijolična treznitev po zelenem martinovanju

Objavljeno: 14.11.2017 10:39Posodobljeno: 14.11.2017 10:39

Nogometaši Maribora in Olimpije nestrpno čakajo na petkov prvenstveni derbi v Ljudskem vrtu.

  • Trenerja Darko Milanič in deset let mlajši Igor Bišćan sta bila kot igralca odlična centralna branilca

LJUBLJANA – Po prepričljivi zmagi Olimpije nad Mariborom (3:0) na prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja ni zaznati evforije v taboru zmajev niti panike v taboru vijoličnih, temveč popolno mobilizacijo pred velikim derbijem istih ekip v 16. krogu državnega prvenstva v petek v Ljudskem vrtu, saj bo povratni dvoboj teh ekip v pokalnem tekmovanju šele 29. novembra, prav tako pod Kalvarijo. Preudarni trener Ljubljančanov Igor Bišćan je nastavil učinkovito taktično past rahlo pregorelim Mariborčanom, ki so v Stožicah odigrali že 27. tekmo v tej sezoni (Olimpija jih ima za sabo 19). »Zagotovo smo v psihološki prednosti, toda jasno je tudi to, da bo naslednja tekma drugačna. Maribor je zelo kakovosten nasprotnik. Res je, da imamo veliko prednost, a opravili smo šele polovico naloge. Vmes nas čaka še zelo pomemben prvenstveni derbi. Dvakrat bomo gostovali v Mariboru, ne bo nam lahko,« se zaveda Bišćan, ki je v drugem derbiju v tej sezoni (prvi se je 27. avgusta v 7. krogu PLTS v Stožicah končal z izidom 0:0) z zmaji nakazal, da namerava izkoristiti vsako šibko točko Maribora. Strateg Maribora Darko Milanič je zanikal, da bi ga mlajši kolega s čim presenetil: »Ne. S čim? S tem, da so streljali z 20 metrov in je naš vratar spustil žogo?«

Sicer je posledice poraza poskušal minimalizirati tudi športni direktor Zlatko Zahović. »Že ob prihodu iz slačilnice sem rekel, da ne vidim tiste iskrice v očeh. Fante razumem, saj so jih evropske tekme izčrpale. To je že 27. tekma v letošnji sezoni. Igrali smo proti zelo lačni ekipi.« In še: »Za to pokalno tekmo ni bilo zanimanja ne v mestu, ne v klubu in tudi ne v slačilnici. Spontanih zmag ni, Olimpija ima odlično ekipo. Tekma je šla v njihovo smer zaradi volje, želje in fanatične borbenosti. Lahko jim samo čestitamo. To je hkrati zelo dobro za naš klub, saj pride petek, ko bomo videli, kdo je Maribor.« To je bilo jasno sporočilo slačilnici, da je državno prvenstvo prioriteta, medtem ko izpad iz pokalnega tekmovanja razen kozmetične grenkobe ne bi povzročil posebnega razočaranja. Seveda le v primeru, da bo Maribor po 36 krogih na prvem mestu. Zahović je še enkrat opozoril, da je treba gledati na sezono kot celoto, v tem trenutku pa je ekipa z uvrstitvijo v ligo prvakov močno presegla vsa pričakovanja.

V petek bomo videli, kdo je Maribor.

»Tak poraz je dobrodošel, da bomo znova zagnali motorje. Treba bo zdržati še ta mesec dni do konca jesenskega dela,« je dodal mojster motivacijskih prijemov Zahović. Kapetan Marcos Tavares sporoča: »Poraz nikdar ni prijeten, seveda nismo veseli. Ampak zaradi te neprijetnosti bomo še agresivnejši in imeli več energije v petek. Za nami je že toliko pozitivnih zadev v tej sezoni, da ena tekma ne sme pokvariti ozračja. Ne v slačilnici ne med navijači. Zdaj je pomemben tisti pravi vijol'čni odziv.« V petek, ko bodo po veseljačenju na martinovo prisotne in prisebne tudi štajerske navijaške čete, bo imel Milanič na voljo tudi Martina Kramariča, Valona Ahmedija in Ora Inbrona, ki so nazadnje imeli reprezentančne obveznosti, po poškodbi bi se lahko vrnil Martin Milec. Pri Olimpiji čakajo na vrnitev poškodovanega Andresa Vombergarja in Nathana Oduwe, ki je imel težave s srcem. 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja