KVALIFIKACIJE ZA SP

Tudi Italijani brez svetovnega prvenstva!

Objavljeno: 13.11.2017 22:55Posodobljeno: 13.11.2017 22:55

Našim zahodnim sosedom se prvič po letu 1958 ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo.

MILANO – Nogometne reprezentance Italije ne bo na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Štirikratni svetovni prvaki so izpadli v dodatnih kvalifikacijah, potem ko v povratni tekmi proti Švedski v Milanu niso uspeli izničiti zaostanka enega gola s prve tekme na Švedskem. Tekma se je končala brez golov. Italijani so od leta 1958, ko so manjkali prvič, igrali na vseh svetovnih prvenstvih, za Švede pa bo to 12. nastop in prvi po letu 2006.

Gostitelji so imeli skozi vso tekmo veliko terensko premoč. Žogo so imeli v svojih nogah kar 75 odstotkov igralnega časa, priigrali so si tudi nekaj priložnosti, a so bili neučinkoviti.Italijani so ob zaključnem pritisku ob kotih poskusili tudi s pomočjo vratarja Gianluigija Buffona, toda gostujoča obramba je zdržala tudi to.

Obe reprezentanci sta imeli med tekmo pripombe na sojenje španskega sodnika Antonia Mateua Lahoza, ki ni videl kar nekaj domnevnih igranj z roko v obeh kazenskih prostorih. Še posebno sumljiva sta bila položaja v prvem polčasu, ko se naj bi z roko pomagala italijanska igralca.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja