IZPAD IZ EVROPE

Slovencu se na Hrvaškem tresejo hlače: v prihodnost ne verjame več

Objavljeno 25. november 2017 15.03 | Posodobljeno 25. november 2017 15.04 | Piše: Ma. M.

Nogometna Reka je povsem obupala, sodeč po izjavah prvega stratega Matjaža Keka.

ATENE Slovenski nogometni trener Matjaž Kek še sedi na stolčku hrvaškega prvaka Rijeke, s katerim je v pretekli sezoni pisal zgodovino, bil cenjen, celo oboževan. V tej pa mu ne gre prav dobro od rok. Že v hrvaškem prvenstvu so mnogi napovedovali, da je konec zanj, kaj pa se bo zgodilo po ne prav posrečenem nastopu v evropski ligi, zna napovedati le redkokdo.

»Še enkrat so se pokazale težave te Reke. Ko igralci verjamejo vase in ko niso pod pritiskom zunanjih faktorjev, potem znajo igrati. Ko pa se vanje prikrade strah in ko razmišljajo le o tem, da ne bi naredili napake, potem gre vse narobe. Enostavno nam manjka samo malo, da bi šli do konca, čeprav mislim, da smo odigrali dobro evropsko tekmo,« je po koncu evropskih sanj v Atenah dejal Kek.

Rijeka je proti AEK vodila z 2 : 0, nato pa le remizirala. »Zdi se mi, da smo vsi v klubu nehali verjeti v ta naš nogomet, čeprav je ta še kako dober. Ves čas si postavljamo zgolj vprašanja o tem in onem, zato ne verjamemo več v projekt in prihodnost, to pa ne vodi nikamor.«

 

Deli s prijatelji