PRVA LIGA

Pihler poskrbel za mir pred Zrinjskim

Objavljeno: 17.07.2017 10:48Posodobljeno: 17.07.2017 10:48

Nogometaši Maribora so zmagovito začeli sezono v prvi ligi.

  • Zakaj župan Sežane Davorin Terčon kljub drugačnim obljubam odreka gostoljubje nogometnemu prvoligašu Ankaranu v svojem kraju?
  • Aleks Pihler, desno, se je z Valonom Ahmedijem veselil prvega zadetka v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije

LJUBLJANA — Slovenski prvak Maribor je brez prask startal v novo sezono državnega prvenstva, potem ko je v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu pred 2200 gledalci premagal Aluminij z zadetkom Aleksa Pihlerja v 50. minuti. Sosedi iz Kidričevega, ki so v prejšnji sezoni vijoličnim vzeli kar sedem točk, so bili tudi tokrat trd nasprotnik. Toda ob odmoru je trener Maribora Darko Milanič na igrišče poslal odločnejša Marwana Kabho in Luko Zahoviča, ki sta zamenjala Blaža Vrhovca in Dina Hotića. »Dobro smo igrali in zasluženo zmagali. Fantje so si poleg zadetka priigrali še nekaj lepih priložnosti, bilo je precej lepih potez, všečnih akcij. Še posebno v drugem polčasu, ko je bilo nekaj več prostora. Ne smemo pozabiti, da je bil na drugi strani nasprotnik, ki ima v igri rep in glavo. Zadovoljen sem, kako smo delovali na igrišču. Imeli smo tudi nekaj debijev v dresu Maribora in podoba je spodbudna,« je dejal Milanič. Novinci? Martin Kramarič je po strelu z glavo stresel vratnico in zapravil še eno odlično priložnost za zadetek v drugem delu, Jasmin Mešanović je asistiral za zadetek Pihlerja, branilec Jean-Claude Billong je bil prepričljiv v zadnji liniji. Toda Mariborčani živijo za sredin evropski obračun z Zrinjskim. Potem ko so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Mostarju zmagali z 2:1, se jim resno nasmiha napredovanje. »Razumljivo je zadovoljstvo po zmagi, čestitali smo si za prikazano, od nedeljskega dopoldneva pa sledi temeljita priprava na Zrinjski. Na nasprotnika, ki ima kakovost, in nas kljub prednosti iz Mostarja čaka zahtevna naloga v boju za napredovanje,« opozarja Milanič.

Sporen odnos do Ankarana

Na prvoligaškem prizorišču sta v soboto z medsebojnim dvobojem debitirala Ankaran-Hrvatini in Triglav iz Kranja. Primorci gostijo tekmece v Dravogradu, tokrat so igrali pred praznimi tribunami. Daleč od doma so iztržili remi brez zadetkov, sicer pa so si več priložnosti za zadetek priigrali Kranjčani. Toda bolj kot rezultat je zanimivo dejstvo, da so Ankaranu, ki doma nima ustrezne infrastrukture za igranje v prvi ligi, odrekli gostoljubje sosedi v Kopru, Sežani in Ajdovščini. Njihovo gostovanje na Koroškem ne more biti dolgotrajna rešitev, zato lahko le upajo, da se bodo mestne oblasti na Primorskem le toliko streznile, da bodo zaradi ozkih zasebnih interesov prenehale delati škodo nogometu in njegovim privržencem, ki jih na zahodu Slovenije ni malo. Sinoči so bile na sporedu še preostale tri prvoligaške tekme: Rudar: Domžale, Krško: Gorica in Olimpija: Celje. 


Župan Sežane ni držal obljube

Predsednik Ankarana-Hrvatinov Sebastjan Dvojmoč je takole pojasnil nezmožnost njihovega gostovanja v Sežani: »Vse smo se že dogovorili in podpisali pogodbo za najem stadiona z Zavodom za šport, turizem in prosti čas. Plačali bi polno ceno najema in že smo se veselili nastopanja na Krasu, vseeno pa se je zataknilo pri pridobitvi certifikata za uporabo objekta. Župan Občine Sežana Davorin Terčon ga namreč na koncu ni želel podpisati, čeprav je prvotno obljubil drugače.« 

 

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja