BIROKRACIJA

Pečečnik bo po petih letih dočakal dovoljenje

Objavljeno 29. maj 2012 20.51 | Posodobljeno 29. maj 2012 20.51 | Piše: D. P.

S papirjem Arsa bo lahko pridobil gradbeno dovoljenje.

Včasih ponos, danes podrtija. Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Poslovnež in športni navdušenec Joc Pečečnik bo vendarle prišel do gradbenega dovoljenja za obnovo bežigrajskega štadiona. Kot poroča Svet na Kanalu A, bodo v prihodnjih dneh vendarle dali okoljevarstveno soglasje k poročilu o vplivih na okolje. To bo še zadnji manjkajoči kamenček v mozaiku gromozanske birokracije, ki je ovirala obnovo objekta, ob tem pa bo moral Pečečnik najti še dogovor s prebivalci Fondovih blokov.

Enormna količina evrov

»Čez 20 milijonov evrov sem vložil v razvoj projekta Bežigrajski športni park (BŠP), pa še ogromno energije in časa, zato od projekta ne odstopam!« je za nedeljske Slovenske novice pred tremi tedni povedal Pečečnik.

Končan bi mora biti leta 2010

Sprva si je zamislil poglobljeni štadion za 12.000 ljudi, februarja 2010 pa je pojasnil, da bi zadoščal objekt z okoli 7500 sedeži. Pečečnikova družba GSA ima v družbi BŠP 59-odstotni delež, Olimpijski komite Slovenije 13-odstotnega, Mestna občina Ljubljana (Mol) pa 28-odstotnega.

Kaj porečejo fondovci?

V pogodbi, ki so jo podaljšali že štirikrat, so zapisali, da »preneha veljati, če realizacija projekta obnove ne bi bila mogoča zaradi nepridobitve gradbenega dovoljenja za pričetek gradbenih del v 12 mesecih od sklenitve družbene pogodbe«. Plečnikov štadion je od leta 2009 razglašen za kulturni spomenik državnega pomena.

Deli s prijatelji