LIGA PRVAKOV

Oblakovi z remijem iz Eindhovna, City z zmago iz Kijeva

Objavljeno 25. februar 2016 00.11 | Posodobljeno 25. februar 2016 00.11 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši madridskega Atletica so se s PSV razšli brez golov.

V Eindhovnu se je končalo brez zadetkov.

EINDHOVEN, KIJEV – Nogometaši v ligi prvakov so odigrali še zadnja dva izmed prvih obračunov osmine finala. Atletico Madrid Jana Oblaka je v gosteh pri PSV Eindhovnu igral neodločeno 0 : 0, kijevski Dinamo pa je doma izgubil proti Manchestru Cityju s 3 : 1.

V Eindhovnu sta ekipi pokazali disciplinirano, vendar neučinkovito predstavo. V 68. minuti so gosti prišli do številčne prednosti, saj je Pereiro moral z igrišča zaradi drugega rumenega kartona, toda tega niso znali izkoristiti.

Ena boljših predstav v sezoni

V Kijevu so Angleži povedli v 15. minuti, ko je po kotu in nato podaji Yaye Toureja zadel Sergio Agüero. V 41. minuti je David Silva iz bližine zadel za 2 : 0. Ukrajinci so v 59. minuti prišli do znižanja zaostanka, ko je Vitalij Bujalski sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je na poti proti golu spremenila smer in presenetila Joeja Harta. Končni izid je postavil Toure v 90. minuti.

Že pred tem je PSG premagal Chelsea z 2 : 1, Benfica je z 1 : 0 odpravila Zenit, Gent je doma izgubil z 2 : 3 proti Wolfsburgu, Roma z 0 : 2 proti madridskemu Realu, Juventus in Bayern sta se razšla z 2 : 2, branilka naslova Barcelona pa je z 2 : 0 zmagala v Londonu pri Arsenalu.

Deli s prijatelji