PRISILNI POČITEK

Novaković to jesen ne bo več zabijal golov

Objavljeno 19. november 2016 12.00 | Posodobljeno 19. november 2016 12.00 | Piše: Rok Tamše

Reprezentančni napadalec Maribora Milivoje Novaković ima poškodovan gleženj.

Milivoje Novaković bo do konca jeseni soigralce bodril s tribune. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA, NOVA GORICA – Pred zadnjimi petimi krogi v jesenskem delu državnega prvenstva nogometašev je slaba novica odjeknila v Ljudskem vrtu. Glavni napadalec Milivoje Novaković je namreč moral zaradi poškodbe prisilno prenehati igrati za to jesen. Zaradi zloma dela kosti pri gležnju ga čaka vsaj 14-dnevno mirovanje s posebno opornico. Prekaljeni reprezentant bo tako vsaj do spomladi ostal pri petih doseženih zadetkih v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije. »Rentgenski posnetek je pokazal, da gre za resnejšo poškodbo, ki sem jo začutil pred tekmo proti Poljski. Do nadaljnjega mi je predpisano mirovanje in žal v tem jesenskem finišu, ko smo v res dobri seriji, ne bom mogel pomagati ekipi. Upam, da bomo v tem slogu nadaljevali, ostali neporaženi do konca, sam pa se bom poskušal čim prej vrniti na igrišče,« je sporočil 37-letni Novaković, ki v karieri ni imel resnejših težav s poškodbami. Trener vijoličnih Darko Milanič ima kljub temu še vedno kakovostno zasedbo napadalcev. Ob kapetanu Marcosu Tavaresu (3 goli) sta tu še Luka Zahovič in Sunny Omoregie (oba po 5 golov), ki se v zadnjem obdobju ni naigral, potem ko je strelsko eksplodiral na startu sezone, ko je do 8. kroga zabil pet golov, nato pa se je znašel na stranskem tiru. Dvakrat je zatresel mrežo jutrišnjega nasprotnika Maribora, tako da bi se lahko že jutri znašel v konici napada v Domžalah, kjer Radomljani z novim trenerjem – Janija Žilnika je zamenjal njegov pomočnik Anglež Dave McDonough – gostijo tekmece. Štajerci so kajpada izraziti favorit za zmago.

Danes tri, jutri dve tekmi

Pari 17. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Celje – Rudar (glavni sodnik Rade Obrenović; danes ob 14. uri), Krško – Luka Koper (Mitja Žganec; danes ob 16. uri), Gorica – Olimpija (Roberto Ponis; danes ob 20.15), Aluminij – Domžale (Slavko Vinčić; jutri ob 14. uri), Radomlje – Maribor (Nejc Kajtazović; juti ob 16.55).

Vodilna Olimpija ima že danes na programu precej zahtevnejše gostovanje v Novi Gorici. Tudi zmaji so odločeni, da do konca jesenskega dela nanizajo pet zmag, s čimer bi imeli zagotovljeno prezimovanje na vrhu lestvice. Trener Luka Elsner tokrat nima na voljo defenzivnega vezista Darijana Matića, ki si je nabral štiri rumene kartone. »V Novi Gorici nas čaka težko gostovanje. Gorica je bila vselej težak nasprotnik. Mislim, da smo se dobro pripravili in analizirali nasprotnika, zato se nimamo kaj bati. V vsaki tekmi moramo iti na zmago in s polnim izkupičkom končati na prvem mestu lestvice,« napoveduje reprezentant Miha Zajc. Novogoričani so se znašli v neprijetnem položaju, saj so izgubili zadnje tri tekme, nazadnje so jih Domžalčani dotolkli s kar 5:0. »Upam, da nam je reprezentančni premor prišel prav. Po hudem porazu z Domžalami smo strnili vrste in se pogovorili. Čeprav nismo odigrali prijateljske tekme, smo opravili dobre treninge. Vnema ni vprašljiva, prihaja Olimpija, ki je v določenem naletu. S tekmecem se ne bomo preveč obremenjevali, gledamo nase, moramo se popraviti, saj je bilo v zadnjih tekmah slabo. Upam, da bodo točke ostale doma,« je dejal prvi strelec Gorice Sandi Arčon, ki je prav tako v strelski krizi, saj je zadnja dva gola od skupno petih v tem prvenstvu zabil v daljnem 7. krogu. Poseben naboj bo čutiti tudi v sosedskem obračunu Celja in velenjskega Rudarja. Zanimivo bo videti, ali bodo Domžalčani na zahtevnem gostovanju pri Aluminiju, kjer svojo vlogo odigra blatno igrišče, spet obirali sadove napadalne igre. V Krškem bo jasno, kakšne posledice čutijo igralci Luke Koper po dogajanju v zvezi s prisilno poravnavo kluba.

Deli s prijatelji