SOBOTNI DERBI

Nikolić: Pred sabo vidim le en cilj, naslov prvaka

Objavljeno: 04.03.2016 10:35Posodobljeno: 04.03.2016 10:36

Vodstvo in nogometaši Olimpije z optimizmom pričakujejo derbi v Mariboru.

LJUBLJANA – Medtem ko nogometaši Maribora živijo izjemno turbulentni teden po sobotnem porazu s Celjem in menjavi trenerja – namesto Krunoslava Jurčića je prišel Darko Milanič –, se igralci Olimpije v miru pripravljajo na sobotni derbi (20.15) v Ljudskem vrtu. »To je tekma, ki prinaša največje zanimanje v slovenskem nogometu, kar je dobro za nogomet. Vse spoštovanje izrekam rivalom, glede na zadnjih deset let, tako v Evropi kot doma. Na to tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, prinaša tri točke, navijači prihajajo v velikem številu. Pred sabo vidim le en cilj, naslov prvaka, tako da moramo zbirati točke, tudi na večnem derbiju,« je dejal trener Olimpije Marko Nikolić, ki v svojih vrstah nima poškodovanih igralcev.

Ve se, da novi napadalec Miroslav Radović še ni dovolj fizično pripravljen, da bi odigral vso tekmo, je pa proti Luki Koper mojstrsko zabil po vsega štirih minutah igre. V vlogi jokerja se bo bržkone po potrebi znašel tudi v LV. Za zadnjega novinca, prav tako srbskega napadalca Danka Lazovića, Olimpija še ni prejela potrebne dokumentacije iz Kitajske, da bi ga lahko registrirala. Zeleno-beli bodo do zadnjega čakali priložnost, da uredijo zadevo. »Danko bi nam lahko pomagal vsaj trideset minut ali polčas, za kaj več še ni pripravljen. Upam, da se bo to uredilo,« pravi Nikolić, ki o udarni zasedbi seveda ni hotel razglabljati. V primerjavi s tekmo proti Koprčanom, ko zaradi rumenih kartonov ni mogel igrati eden izmed glavnih štoperjev, Dejan Kelhar, bi znal mesto v prvi postavi izgubiti Aris Zarifović. »Bomo videli,« je Nikolić v slovenskem jeziku odvrnil na vprašanje o vlogi Kelharja. Izrazil je voljo za učenje slovenščine, a mu ob vseh obveznostih primanjkuje časa. V prvi vrsti je tu zaradi nogometa in zmag Olimpije.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije