SOBOTNI DERBI

Nikolić: Pred sabo vidim le en cilj, naslov prvaka

Objavljeno 04. marec 2016 11.35 | Posodobljeno 04. marec 2016 11.36 | Piše: Rok Tamše

Vodstvo in nogometaši Olimpije z optimizmom pričakujejo derbi v Mariboru.

Trener Olimpije Marko Nikolić na derbiju napoveduje pogumno igro zmajev. Foto: Aleš Černivec

LJUBLJANA – Medtem ko nogometaši Maribora živijo izjemno turbulentni teden po sobotnem porazu s Celjem in menjavi trenerja – namesto Krunoslava Jurčića je prišel Darko Milanič –, se igralci Olimpije v miru pripravljajo na sobotni derbi (20.15) v Ljudskem vrtu. »To je tekma, ki prinaša največje zanimanje v slovenskem nogometu, kar je dobro za nogomet. Vse spoštovanje izrekam rivalom, glede na zadnjih deset let, tako v Evropi kot doma. Na to tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, prinaša tri točke, navijači prihajajo v velikem številu. Pred sabo vidim le en cilj, naslov prvaka, tako da moramo zbirati točke, tudi na večnem derbiju,« je dejal trener Olimpije Marko Nikolić, ki v svojih vrstah nima poškodovanih igralcev.

Pripravljeni bomo na pravi način, tako taktično kot fizično in psihološko.
 

Ve se, da novi napadalec Miroslav Radović še ni dovolj fizično pripravljen, da bi odigral vso tekmo, je pa proti Luki Koper mojstrsko zabil po vsega štirih minutah igre. V vlogi jokerja se bo bržkone po potrebi znašel tudi v LV. Za zadnjega novinca, prav tako srbskega napadalca Danka Lazovića, Olimpija še ni prejela potrebne dokumentacije iz Kitajske, da bi ga lahko registrirala. Zeleno-beli bodo do zadnjega čakali priložnost, da uredijo zadevo. »Danko bi nam lahko pomagal vsaj trideset minut ali polčas, za kaj več še ni pripravljen. Upam, da se bo to uredilo,« pravi Nikolić, ki o udarni zasedbi seveda ni hotel razglabljati. V primerjavi s tekmo proti Koprčanom, ko zaradi rumenih kartonov ni mogel igrati eden izmed glavnih štoperjev, Dejan Kelhar, bi znal mesto v prvi postavi izgubiti Aris Zarifović. »Bomo videli,« je Nikolić v slovenskem jeziku odvrnil na vprašanje o vlogi Kelharja. Izrazil je voljo za učenje slovenščine, a mu ob vseh obveznostih primanjkuje časa. V prvi vrsti je tu zaradi nogometa in zmag Olimpije.

Ne izgubiti

»Pripravljeni bomo na pravi način, tako taktično kot fizično in psihološko. Ko to vse seštejemo, dobimo Olimpijo, ki zna igrati derbi. Igrali ga bomo tako, da bomo zmagali. Vse vstopnice za naš sektor so razprodane že nekaj dni, verjetno bi prišlo še več navijačev, če bi lahko, tako da bomo imeli podporo na stadionu. Kar koža se mi naježi, ko pomislim na to. Verjamem, da je tako tudi pri igralcih. Na zelenico bomo šli pogumno, vse v želji, da dosežemo dober rezultat,« je povedal 36-letni srbski strokovnjak, ki je trenersko menjavo pri vijoličnih takole pokomentiral: »Nimamo informacij o njihovi igri, zdaj ko imajo novega trenerja, zaradi tega je vse skupaj malce zapleteno. A tudi Milanič ima za sabo le peščico treningov. O celotni mariborski ekipi lahko govorim le dobro, tudi osebno poznam Darka, saj sva se srečala na prijateljskih tekmah najinih klubov. Želim mu vse dobro, a šele po sobotni tekmi.«

Do konca državnega prvenstva je še trinajst krogov, zmaji imajo trenutno šest točk naskoka pred vijoličnimi. Za njihov glavni cilj v soboto lahko rečemo naslednje: ne izgubiti. »Igramo tekmovalen nogomet, ne zanima nas vtis. Igramo za točke, ki jih moramo nabirati na vseh tekmah. Rezultat ne sme biti ogrožen zaradi morebitne všečne igre,« je jasen 36-letni strateg Olimpije. Njegovo moštvo bo v Ljudskem vrtu spodbujalo prek 1000 navijačev iz glavnega mesta in drugih krajev Slovenije. Za tekmo, ki jo bo sodil Matej Jug, so vstopnice skoraj pošle, tako da je pričakovati, da bo stadion razprodan (kapaciteta je 12.994). Ne pozabite: za derbi je predpisana personalizacija, tako da bo vstop mogoč le z osebnim dokumentom in vpisanimi podatki na vstopnicah.

Članarina Olimpije znaša 100 evrov

Januarja izvoljeni izvršni odbor kluba ŠD NK Olimpija – v njem so Milan Mandarić, Mateja Avbelj Valentan in Sebastjan Cimerotič – se je sestal na prvi seji. Na Upravni enoti Ljubljana so potrdili novi statut društva, saj je skladen z ustavo in zakonom. Izvršniki so sprejeli dva sklepa. Vsi člani društva so dolžni do torka, 15. marca 2016, poravnati zaostalo članarino v znesku 50 evrov. Kdor tega ne bo storil do navedenega dne, bo prejel opomin z rokom plačila 7 dni. Če tudi v tem roku ne bo poravnal zaostale obveznosti, bo črtan iz članstva brez naknadnega opomina. Ob tem so določili članarino za leto 2016, ta znaša 100 evrov, vsak član s plačano članarino za darilo prejme dve sezonski vstopnici za ogled domačih tekem Olimpije. 

 

Deli s prijatelji