1. SNL

Milanič je priznal: Bili smo prepotentni

Objavljeno 20. marec 2017 13.17 | Posodobljeno 20. marec 2017 13.18 | Piše: Rok Tamše

V 25. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije spodrsljaj vodilnega Maribora na štajerskem derbiju v Celju. Gorica do zasuka z Domžalami.

MIlivoje Novaković, ovira ga Tadej Vidmajer, je v Celju dosegel svoj sedmi gol v tem prvenstvu, a ta ni zadostoval za zmago. Foto Leon Vidic

V bitki za Štajersko, kakor zadnja leta radi poimenujejo dvoboj nogometašev Maribora in Celja, so se vijolični malce opekli. V 25. krog Prve lige Telekom Slovenije so krenili na prvem mestu z devetimi točkami prednosti pred Olimpijo, v knežjem mestu so načrtovali novo zmago, a so iztržili zgolj remi (1:1), čeprav so od 54. minute imeli igralca več na igrišču, potem ko je bil izključen celjski branilec Tomislav Barišić. To sicer še ni razlog za paniko v Ljudskem vrtu, a je četa trenerja Darka Milaniča prejela opozorilo, da brez maksimalne angažiranosti na vsaki tekmi pot do novega naslova državnega prvaka ne bo lagodna, sploh v primeru, da se pobere Olimpija. Po golu Milivoja Novakovića v 6. minuti so Celjani izenačili v zadnjih sekundah prvega polčasa z zadetkom Daliborja Volaša. Izkazala sta se tudi oba vratarja, domači Matic Kotnik je zbral štiri fenomenalne obrambe, na drugi strani je Jasmin Handanović med drugim v finišu tekme robustnemu portugalskemu rezervistu Joaquimu Lupeti Welu dvakrat preprečil, da bi Celju priigral zmago. »Ne gre pričakovati, da bo Maribor zmagal na prav vseh tekmah. Za nami je super niz, tokrat pa smo igrali proti dobri ekipi. Začeli smo dobro, hitro zadeli, potem pa smo bili prepotentni, tekmo smo vzeli kar preveč na lahko. Kar nekaj akcij je bilo, ki jih nismo dobro izvedli, tekmecem smo s tem pustili veliko prostora in omogočili izenačenje. V drugem delu smo imeli pobudo, a je nismo kronali z zadetkom,« je dejal trener vijoličnih Darko Milanič.

»Vedno igramo na zmago, toda po tej tekmi imamo vendarle točko več. Ni nobene panike, moramo dvigniti glave in slediti svojemu cilju, to je osvojitev naslova prvaka. Tokrat je manjkala pika na i v naši igri, razbranili pa smo tudi njihovega vratarja, ki je bil odličen. Jasno, ne morem dobiti vseh tekem, tako je tudi z največjimi ekipami. Še vedno imamo lepo prednost, toda če ne bomo pravi, potem se lahko ta sfiži,« pravi mariborski vezist Dino Hotić.

»S to točko smo zadovoljni. Garali smo vseh 90 minut. Morda nam je malo zmanjkalo, pa bi osvojili vse tri točke, a za to bi potrebovali še nekaj sreče. Če ne bi bil izključen Barišić, bi bili še bolj konkurenčni za osvojitev treh točk. Zadovoljni smo, da gremo na reprezentančni odmor neporaženi. Tako se bomo lahko mirno pripravljali za nadaljevanje prvenstva,« je dejal napadalec Celja Dalibor Volaš, ki je lep del kariere preživel v dresu Maribora, zato se ni pretirano veselil svojega desetega zadetka v tem prvenstvu: »Lepo je dati zadetek, toda do Maribora gojim posebno spoštovanje, saj mi je dal veliko. Zato je razumljivo, da se nisem posebno veselil.« Celjski strateg Igor Jovičević je bil navdušen nad predstavo svojih fantov: »Zelo ponosen sem na igralce, pokazali so kakovost, srčnost in homogenost. To je bila velika predstava, zato jih bom nagradil s tremi dnevi odmora. To so si zaslužili. Upam, da bodo nadaljevali v tem slogu tudi po odmoru.«

Na severnem Primorskem sta se udarila Gorica in Domžale, ki želijo ohraniti tretje mesto v svojih rokah. Gostje so po prvem delu vodili, toda v nadaljevanju so Goričani uprizorili popoln zasuk, na roko pa jim je šla tudi izključitev Denisa Halilovića v 63. minuti. Modro-beli so tako slavili s 3:1. »Ne bi se strinjal, da smo v prvem polčasu igrali slabo. Domžale so zelo agresivne in ti puščajo malo prostora. Niso nam pustili igrati, sami pa so zadeli po prekinitvi, sicer si niso priigrali priložnosti za zadetek. V drugem polčasu smo več tekli v globino in prevesili tehtnico na našo stran. Zmaga bi bila lahko še višja,« je menil trener Gorice Miran Srebrnič, njegov kolega na klopi gostov Simon Rožman pa bo z varovanci analiziral slabši drugi polčas: »Nerazumljiv padec v igri v drugem polčasu. Razpadli smo v fazi obrambe, v napadu si sploh nismo priigrali nobene priložnosti za zadetek. Ta del tekme je za nas velika uganka.« Krško je po pričakovanjih premagalo Radomlje v gosteh, krstne zmage na klopi se je veselil novi trener Rok Zorko, ki je med tednom zamenjal Tomaža Petroviča. Prihodnji vikend bodo prvoligaške zelenice samevale zaradi reprezentančnih aktivnosti. Slovenska izbrana vrsta se bo danes zbrala v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju. V nedeljo bo v 5. krogu kvalifikacij za SP 2018 igrala proti Škotski v Glasgowu.


Glavina in Zahovič brez gola

Izidi 25. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Gorica : Domžale 3:1 (500 gledalcev; Andrija Filipović 58., Miran Burgić 63.-11m, Jaka Kolenc 71.; Denis Halilović 42; rdeči karton Denisa Halilovića v 63. minuti pri Domžalah), Radomlje : Krško 0:2 (300 gledalcev; Tonči Mujan 49., Nikola Gatarić 90.), Celje : Maribor 1:1 (3500 gledalcev; Dalibor Volaš 45.; Milivoje Novaković 6.; rdeči karton za Tomislava Barišića v 54. minuti pri Celju), Aluminij : Rudar 3:0 (400 gledalcev; Blaž Kramer 7., Francesco Tahiraj 67., Žiga Škoflek 77.; rdeči karton v 64. minuti za igralca Rudarja Matea Mužeka), Olimpija – Koper (večerna tekma). Vrstni red strelcev: Dominik Glavina (Rudar) in Luka Zahovič (Maribor) po 14, Miran Burgić (Gorica) 12, Dalibor Volaš (Celje) 10 … Pari 26. kroga: Koper – Krško (v torek, 28. marca), Rudar – Celje, Domžale – Aluminij, Maribor – Radomlje, Olimpija – Gorica (vse v sredo, 29. marca). 

Je Mandarić vabil Amerška?

Po naših informacijah sta se včeraj v enem izmed ljubljanskih hotelov sestala predsednik Olimpije Milan Mandarić in Peter Ameršek, nekdanji as zeleno-belih, ki je bil v prvih letih samostojne Slovenije tudi direktor ljubljanskega prvoligaša. Ali je šef zmajev povabil Amerška, da morda zasede direktorski stolček pri slovenskih prvakih ali pa je šlo zgolj za iskanje nasvetov in konkstruktivni klepet, bo verjetno znano že kmalu. Sedanji podpredsednik in direktor kluba Ranko Stojić je naletel na silne kritike navijačev Olimpije, njegov nadaljnji status v klubu zna biti še kako vprašljiv.



 

Deli s prijatelji