DARILO

Miklavž bo selektorja obdaril za rojstni dan

Objavljeno 30. november 2017 08.30 | Posodobljeno 30. november 2017 08.30 | Piše: Rok Tamše

Na začetku prihodnjega tedna bodo na Nogometni zvezi Slovenije sporočili ime novega selektorja članske reprezentance.

Tomaž Kavčič je v torek praznoval 64. rojstni dan, naslednjega zna pričakati kot selektor reprezentance. FOTO: Tomi Lombar

LUBLJANA – Pri koncu je november in z iztekom enajstega meseca tudi uradno poteče pogodba Srečka Katanca z Nogometno zvezo Slovenije. Bivši selektor članske reprezentance se je poslovil že 8. oktobra po zadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na SP s Škotsko v Stožicah (2:2). Ker si slovenska reprezentanca ni priigrala uvrstitve vsaj v dodatne kvalifikacije, je to pomenilo njegovo slovo, ob tem je odkrito povedal, da je najbolj logično, da v vlogi selektorja nadaljuje njegov pomočnik Tomaž Kavčič. To da je bilo načeloma dogovorjeno že avgusta 2016, ko je svoj strokovni tim okrepil prav s Kavčičem ob blagoslovu tedanjega predsednika NZS Aleksandra Čeferina, ki je kmalu zatem postal šef Uefe (Evropske nogometne zveze).

Aktualni prvi mož NZS Radenko Mijatović se je v zadnjem mesecu in pol glede imenovanja novega selektorja izbrane vrste bržčas posvetoval tudi s Čeferinom. S tem pravzaprav ni prav nič narobe. Toda na koncu bo moral Mijatović osebno na ponedeljkovi (4. decembra) seji izvršnega odbora predlagati kandidata in čakati na potrditev članov IO. Nedvomno v vrhovnem telesu krovne nogometne organizacije razmišljajo precej enotno, ko gre za ustoličenje pregovorno drugega najpomembnejšega moža v državi za predsednikom vlade. Denarja za vrhunske tuje strokovnjake NZS ne premore, eksperimentu s prvim tujim selektorjem na klopi nacionalnega moštva je po našem neuradnem poizvedovanju naklonjen le malokdo. Če kdo, potem mora biti vrh NZS prvi, ki kaže spoštovanje in zaupanje do domačih strokovnjakov. Ti so navsezadnje dosegali največje uspehe na klubski in reprezentančni sceni. V krogu najbolj izpostavljenih trenerjev (ob Kavčiču še bivši selektor Matjaž Kek, 48-letni Hrvat Robert Prosinečki in 72-letni Edoardo Reja, slovenski zamejec iz Italije) in po vseh opravljenih pogovorih ter medijskih špekulacijah vse bolj drži, da je imel prav Katanec. In z njim tudi Čeferin, če že hočete. Pred dobrim letom sta torej skupaj že pripravila plan B (torej ob neuvrstitvi na SP), ki mu po športnih, socialnih in finančnih kriterijih in nastalih okoliščinah težko nasprotuje kdorkoli v IO NZS. Ko se je Kek zaradi službovanja v hrvaškem prvaku Rijeki odpovedal vrnitvi v Slovenijo, je postalo zares logično, da delo v izbrani vrsti v novi vlogi nadaljuje 64-letni Kavčič, ki je rojstni dan praznoval v torek, 28. novembra. Zanj je torej pripravljeno še posebno, Miklavževo darilo. 



 

 

Deli s prijatelji