KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

Hrvati razbili Grke, odlično kaže tudi Švici

Objavljeno 09. november 2017 23.50 | Posodobljeno 09. november 2017 23.50 | Piše: STA, S. U.

Hrvaška nogometna reprezentanca je po zmagi s 4 : 1 nad Grčijo blizu uvrstitve na svetovno prvenstvo v Rusiji.

ZAGREB – Hrvaška nogometna reprezentanca je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Zagrebu premagala Grčijo s 4 : 1. Na drugi današnji tekmi pa je Švica v gosteh premagala Severno irsko z 1 : 0.

Hrvati so v Zagrebu na polnem Maksimirju povedli v 13. minuti, ko je z bele točke zadel Luka Modrić. Najstrožjo kazen je zakrivil vratar Grčije Orestis Karnezis, ki je v kazenskem prostoru podrl Nikolo Kalinića. Prav Kalinić pa je šest minut pozneje povišal na 2 : 0, potem ko je s peto unovčil podajo Ivana Strinića. Grki so v 30. minuti znižali zaostanek, ko je po podaji Konstantinosa Fortounisa z glavo zadel Sokratis Papastathopoulos.

Že tri minute pozneje pa so Hrvati spet vodili za dva gola, Šime Vrsaljko je podal, Ivan Perišić pa zadel z glavo. Gostitelji so imeli do konca polčasa še nekaj lepih priložnosti, a je ostalo pri 3 : 1. V 49. minuti so Hrvati še povečali prednost, ko je po napaki grške obrambe do žoge pred golom prišel Andrej Kramarić in jo spravil v mrežo. To je bil kljub še nekaj priložnostim tudi zadnji zadetek na tekmi.

Švica na pravi poti

V Belfastu pa je Severna Irska izgubila proti Švici. Švicarji so bili v prvem polčasu boljši tekmec, imeli žogo več v posesti, večkrat streljali, a poti do mreže domačih kljub nekaj priložnostim niso našli. Povsem zasluženo pa so jo v 58. minuti, ko je Ricardo Rodriguez uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko zakrivil Corry Evans.

V petek se bosta na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij pomerili Švedska in Italija, v soboto pa še Danska in Irska. Povratne tekme bodo v nedeljo, ponedeljek in torek.

Deli s prijatelji