LIGA PRVAKOV

FOTO: Oblakov Atletico po drami v četrtfinalu

Objavljeno 16. marec 2016 00.40 | Posodobljeno 16. marec 2016 01.17 | Piše: STA, S. U.

Vseh osem strelcev Atletico Madrida je bilo natančnih pri izvajanju enajstmetrovk.

MADRID, MANCHESTER – Wolfsburgu, Realu, Benfici in PSG, ki so si nastop v četrtfinalu lige prvakov priigrali prejšnji teden, sta se danes pridružila še Manchester City, ki je po neodločenem izidu z 0 : 0 in zmagi s 3 : 1 na prvi tekmi izločil kijevski Dinamo, ter Atletico Madrid, ki je po streljanju enajstmetrovk z 8 : 7 izločil PSV.

Atletico, ki je v letošnji sezoni do današnje tekme v 42 uradnih tekmah prejel le 20 golov, je v 58. minuti rešil slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je nevaren strel Locadie z zadnjimi močmi odbil v vratnico. V vratnico je žogo po strelu Torresa pet minut pred koncem rednega dela igre odbil tudi vratar PSV Zoet, ki je tudi sicer imel več dela od Oblaka.

Ker tudi v podaljšku ni bilo zadetkov, je o napredovanju v četrtfinale odločalo streljanje enajstmetrovk. Obe ekipi sta dosegli sedem golov zapored, v osmi seriji pa je Narsingh zadel prečko, medtem ko je bil Juanfran natančen, tako da se je v četrtfinale uvrstil domači Atletico.

Na stadionu Etihad uspavanka

Čeprav sta se obe ekipi trudili po svojih najboljših močeh, pa gledalci na stadionu Etihad zadetka niso videli, kar je ustrezalo domačim, ki so se z zmago s 3 : 1 s prve tekme v gosteh prebili v četrtfinale.

V sredo bosta na sporedu še zadnji tekmi osmine finala. Lažje delo čaka Barcelono, ki je na prvi tekmi v Londonu z 2 : 0 premagala Arsenal, v Münchnu pa se bosta pomerila branilec naslova Bayern in lanskoletni finalist Juventus. V Torinu je bilo 2 : 2.

Deli s prijatelji