PRIJATELJSKA TEKMA

FOTO: Katančevi fantje poraženi po zgrešeni 11-metrovki Novakovića

Objavljeno: 28.03.2016 22:47Posodobljeno: 28.03.2016 23:41

Slovenski nogometaši so doživeli poraz v Belfastu.

BELFAST – Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Belfastu izgubila proti Severni Irski z (0 : 1). Izbrance Srečka Katanca naslednja prijateljska preizkušnja čaka konec maja, ko bodo v Malmöju gostovali pri Švedski.

Stadion Windsor Park, gledalcev 13.500, sodniki: Tohver, Klaasen in Koiv (vsi Estonija)

Strelec: 1 : 0 Washington (42.)

Severna Irska: Carroll, McAuley (od 46. Hughes), Evans, Davis, Ferguson (od 60. Dallas), Norwood, McNair (od 79. McGinn), Ward (od 60. Lafferty), Cathcart, Washington (od 69. Magennis), Smith (od 71. McLaughlin)

Slovenija: Oblak, Cesar (od 80. Al. Struna), Samardžić, Jokić, Skubic (od 62. Stojanović), Krhin, Kurtić (od 46. Vrhovec), Verbič (od 62. Kirm), Birsa, Iličić (od 46. Novaković), Bezjak (od 75. Črnic)

Rumeni kartoni: Ward, Washington, Evans; Oblak, Vrhovec

Rdeči karton: /

Slovenski nogometaši so po sredini zmagi proti Makedoniji tokrat gostovali v Belfastu. Ob tretjem obisku Windsor Parka so še drugič izgubili (ob porazu z 0 : 1 imajo še remi 0 : 0). Priložnost so v sicer pričakovano čvrsti tekmi imeli tudi za kaj več, a je med drugim Milivoje Novaković v drugem polčasu zapravil najstrožjo kazen.

Prvo priložnost na tekmi je imel v četrti minuti Nejc Skubic, ki je meril mimo gola, tako kot Bezjak v 13. minuti. Minuto pozneje so se gledalci na stadionu z aplavzom poklonili nedavno preminuli nizozemski legendi Johanu Cruyffu.

Na igrišču pa je bilo, kar zadeva priložnosti oziroma zaključne strele, bolj mirno, ne eni ne drugi tekmecu niso dovoljevali podaj v nevarne cone. V 28. minuti je sicer Iličić prišel do strela s približno 20 metrov, a žogo prešibko poslal proti vratom domačih.

V 42. minuti pa slovenski vratar ni imel možnosti, ko je Washington, sicer član angleškega QPR, ob neodločnih slovenskih branilcih (nad Samardžićem je sicer storil prekršek) spet prišel do povsem neoviranega strela v kazenskem prostoru in zlahka zadel za 1 : 0.

V drugem polčasu sta oba selektorja osvežila postavi z menjavami, igra pa je bila še naprej čvrsta in brez velikih priložnosti. V 66. minuti so imeli Slovenci vendarle veliko priložnost za izenačenje, ko je Jonny Evans v kazenskem prostoru ob kotu storil prekršek nad Samardžićem, sodnik pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Milivoje Novaković, a je Roy Carroll strel obranil.

V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo več, ekipi sta se v slogu večine tekme borili med kazenskima prostoroma, nikomur pa ni uspelo prebiti zadnje linije tekmečeve ekipe. Izjema je bil le poskus Valterja Birse ob koncu tekme, ko je Carroll s konicami prstov žogo odbil v kot po strelu iz kazenskega prostora.