1. SNL

Eleke prišel v Olimpijo

Objavljeno 14. januar 2016 17.04 | Posodobljeno 14. januar 2016 17.04 | Piše: STA, S. U.

Vrzel v napadu, ki je nastala po odhodu Andraža Šporarja v švicarski Basel, bo zapolnil Nigerijec Blessing Chibuike Eleke, ki je v zmajevo gnezdo prišel iz vrst Gorice.

Devetnajstletni napadalec Eleke je v letošnji sezoni dosegel 12 prvenstvenih zadetkov in je trenutno na drugem mestu lestvice strelcev slovenskega državnega prvenstva.

LJUBLJANA – Znana je prva okrepitev nogometnega kluba Olimpije v zimskem prestopnem roku. Vrzel v napadu, ki je nastala po odhodu Andraža Šporarja v švicarski Basel, bo zapolnil Nigerijec Blessing Chibuike Eleke, ki je v zmajevo gnezdo prišel iz vrst Gorice. Trenutno prvo ekipo slovenskega državnega prvenstva pa je zapustil napadalec Dejan Đermanović.

Devetnajstletni napadalec Eleke je v letošnji sezoni dosegel 12 prvenstvenih zadetkov in je trenutno na drugem mestu lestvice strelcev slovenskega državnega prvenstva. V napadu zeleno-belih bo moči združil z nekdanjim soigralcem in velikim prijateljem Ezekielom Hentyjem.

»Zame je prihod v Olimpijo odlična priložnost. Zelo sem vesel in rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili, da sem postal član Olimpije. Zahvalil bi se tudi bogu, ki me spremlja na moji poti. Klub me je močno želel v svojih vrstah in to zares cenim. Prišel sem, da bi osrečil ljudi, komaj čakam, da se začne zares in zaigram pred ljubljanskimi navijači,« je ob tem za spletno stran kluba dejal Eleke.

Olimpija je Gorici za Elekeja odštela 800.000 evrov, kar je rekordni znesek za prestop igralca znotraj slovenskega prostora. Nigerijec je podpisal pogodbo do leta 2019.

Đermanović odšel

Če je Eleke prišel, pa je Đermanović odšel. Novico je napadalec, ki je za Olimpijo igral od sredine sezone 2011/12, vendar prave priložnosti tudi zaradi hude poškodbe kolena ni dočakal, sporočil prek družbenega omrežja.

»Enkrat se je moralo končati. Res je, da Olimpiji nisem dal veliko golov, dal sem ji pa nekaj, kar mi v življenju največ pomeni, to je moje zdravje. Prav tako sem v Olimpiji doživel praktično vse, razen tega, da z njo nisem bil prvak, tako da upam, da bom to leto, pa čeprav kot navijač. Hvala navijačem, soigralcem, trenerjem, hvala Olimpiji,« je zapisal Đermanović.

Deli s prijatelji