DERBI ODPADEL

Domžalčani so si z avtogolom zagrenili življenje, pred očmi Celjanov je Evropa

Objavljeno 06. marec 2017 12.30 | Posodobljeno 06. marec 2017 12.30 | Piše: R. T.

V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Kopra neprijetno presenetili Domžale na njihovem igrišču. Celjani so imeli veliko dela z zadnjeuvrščenimi Radomljami. Derbi kroga med Gorico in vodilnim Mariborom je odplaknil dež, odigrali ga bodo jutri.

Dalibor Volaš, v belem dresu s številko 9, je Celju z zadetkom zagotovil nove tri točke. Foto: Roman Šipić

Dve tekmi in le ena osvojena točka. To je izkupiček nogometašev Domžal po dveh spomladanskih krogih državnega prvenstva. Seveda je to daleč pod pričakovanji v njihovem taboru. Potem ko so v prejšnjem krogu v Velenju proti Rudarju imeli v rokah minimalno vodstvo do zadnjih sekund tekme in medtem zastreljali niz priložnosti za zmago, so se morali na koncu sprijazniti s točko. Še hladnejši tuš pa so varovanci trenerja Simona Rožmana doživeli v soboto na domačem stadionu, kjer jih je premagal Koper. In to kako! V 37. minuti je vratar Domžal Dejan Milić najprej obranil silovit strel Senijada Ibričića z roba kazenskega prostora. Nekdanji reprezentant BiH je prišel še do odbite žoge, jo poslal pred vrata, tam pa je skrajno nespretno posredoval branilec Miha Blažič in žogo poslal v lastno mrežo. Da bo mera polna, gre za bivšega igralca Kopra. »Nismo zadovoljni z vstopom v tekmo, saj smo bili v uvodnih minutah popolnoma neprepoznavni. V nadaljevanju pa smo bili kaznovani za neizkoriščene priložnosti,« je lahko nemočno ugotovil strateg Rožman, čigar fantje žogi nikakor niso mogli najti poti do mreže kozličkov z Obale. »Drugi polčas smo začeli veliko bolje, vendar nismo našli rešitve za koprsko obrambo. Osebno sem razočaran nad določenimi segmenti igre in tukaj ni nobenih opravičil. Pričakovali smo več. Našo zgodbo želimo ustvarjati na najvišji možni ravni. V to smo vključeni prav vsi, ki delamo v klubu. Smo eno in treba se je zavedati, kje smo in kakšne cilje imamo,« pravi Celjan na klopi Domžal, ki bo moral v prihodnjih dneh dvigniti moštvo v igralnem in psihološkem pogledu. V prvi vrsti se bodo morali pozabavati z zaključkom akcij. »Če ob izrazitih priložnostih ne dosežeš gola, na tekmi ne moreš zmagati. Težava ni v tem, da si ne ustvarimo priložnosti, ampak je v tem, da jih ne izkoristimo. V tem trenutku nimamo razpoloženega igralca, ki bi znal žogo potisniti tudi v prazen gol. Veliko bomo morali še delati na realizaciji, saj imamo na igrišču nadvlado, zato v sami igri ne vidim težav. Liga je sestavljena tako, da je treba doseči gol več, hkrati pa obdržati ničlo v obrambi. Verjamem, da se nam bo na naslednji tekmi odprlo in da bomo zatresli mrežo nasprotnika,« vero v svoje moštvo ohranja Rožman. Zmagovalno miselnost mora prenesti še na igralce, saj jih že v nedeljo čaka obračun z Olimpijo, tudi tega bodo odigrali na domačem terenu. »Treba se je spočiti in umiriti ter se dobro pripraviti na tekmo z Olimpijo. Verjamem, da se bodo stvari, ki smo jih izgubili na uvodnih dveh tekmah, tokrat obrnile nam v prid. V nedeljo bomo naskakovali prvo prvenstveno zmago v letu 2017,« napoveduje Rožman, ki zanesljivo še kako pogreša najučinkovitejša igralca iz jesenskega dela prvenstva, Slobodana Vuka in Marka Alvirja, ki sta pozimi odšla v tujino.

Brez derbija v Novi Gorici

V soboto je na Severnem Primorskem neusmiljeno deževalo, zato je bilo kaj malo možnosti, da bi nogometaši Gorice in Maribora lahko odigrali derbi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije v regularnih razmerah. Obe ekipi sta se sicer temeljito ogreli v novogoriškem Športnem parku, toda ob zadnjem preverjanju igralne površine je glavni sodnik Dejan Balažič ocenil, da razmere ne dopuščajo normalne in varne igre. Na precej mestih je stala voda, ki je zemlja ni zmogla vpiti. S tem so se strinjali tudi v obeh taborih, tako da so tekmo preložili. Goričani in Mariborčani se bodo tako udarili jutri, v torek, ob 16. uri, tekmo pa bodo neposredno prenašali na Kanalu A.

Favoritom ni vselej lahko

Medtem so si Celjani na Areni Petrol prigarali zmago proti zadnjeuvrščenim Radomljam. Po nizu zapravljenih priložnosti je v polno zadel veteran, prekaljeni strelski maček Dalibor Volaš, ki je dosegel deveti zadetek v tem državnem prvenstvu. Po remiju v Kopru in tokratni zmagi se zdaj v knežjem mestu še odločneje spogledujejo s končnim četrtim mestom, ki bo še vodilo v evropsko tekmovanje. »Radomlje so prikazale igro, ki nam je otežila vse taktične možnosti, ki smo jih pripravljali skozi teden. Čeprav je od začetka tekme kazalo, da imamo žogo v nogah oziroma premoč, si nismo ustvarili konkretnih priložnosti, pa čeprav smo imeli pobudo in posest. Tekma je imela velik vložek, ker je bila v očeh javnosti lahka za Celje, misleč, da jo lahko odigraš brez napora in truda, ker je nasprotnik zadnjeuvrščena ekipa. In prav to je psihično vplivalo na igralce, ki so proti Kopru delovali bolj poletno kot tokrat. Že prej bi lahko odločili zmagovalca, če bi izkoristili svoje priložnosti. Bolj ko je šlo proti koncu, več je bilo prekinitev, večja je bila nervoza, in tu je imel nasprotnik priložnosti za izenačenje, kar bi bil za nas velik udarec. Čestitam ekipi za karakter, za potrpežljivost in za borbo. Zdaj bomo pozabili na to tekmo in se pripravili na Krško. Imamo dovolj časa za pripravo skozi treninge za ekipo, proti kateri na šestih tekmah nismo zadeli. To je velik izziv za nas in gremo po zmago v Krško,« je sporočil trener Celja Igor Jovičević.

Volaš pri devetih zadetkih

Izidi 23. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Celje : Radomlje 1:0 (400 gledalcev; Dalibor Volaš 62.), Domžale – Koper 0:1 (500 gledalcev; Miha Blažič 37. – avtogol), Aluminij : Krško 1:1 (350 gledalcev; Lovro Bizjak 57.; Filip Dangubić 19.), Olimpija – Rudar (včeraj), Gorica – Maribor (zaradi razmočenega igrišča preloženo na torek, 7. marca, ob 16. uri). Vrstni red strelcev: Dominik Glavina (Rudar) in Luka Zahovič (Maribor) po 11 golov, Dalibor Volaš (Celje) 9, Miran Burgić (Gorica) in John Mary (Rudar) po 8 ... Pari 24. kroga: Rudar – Gorica (v soboto, 11. marca, ob 16. uri), Koper – Radomlje (v soboto, 11. marca, ob 18. uri), Maribor – Aluminij (v soboto, 11. marca, ob 20.15), Krško – Celje (v nedeljo, 12. marca, ob 15. uri), Domžale – Olimpija (v nedeljo, 12. marca, ob 16.55).

 

Deli s prijatelji