LIGA PRVAKOV

CR7 in Zizou osvojila večno mesto Rimljanov

Objavljeno 19. februar 2016 11.33 | Posodobljeno 19. februar 2016 11.33 | Piše: R. T.

V osmini finala nogometne LP sta Real Madrid in Wolfsburg dosegla zmagi v gosteh.

Realov beli baletnik Cristiano Ronaldo je, kaj drugega, spet zatresel mrežo. Foto: AP

RIM – Real Madrid je v prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov kraljevsko opravil z Romo. V prvem polčasu smo gledali malodane nogometno uspavanko, niti eni niti drugi sploh niso sprožili strela proti vratom, obrambi sta delovali brezhibno. V nadaljevanju pa je udaril Cristiano Ronaldo. V 57. minuti je spektakularno, s pomočjo pete, v sprintu preigral Rominega branilca Alessandra Florenzija ter odlično nameril in zatresel mrežo Rimljanov na olimpijskem stadionu v italijanski prestolnici. To je njegov 12. zadetek v letošnji izvedbi LP. Roma se je morala odpreti, njeni poskusi so bili bolj jalovi, Real Madrid pa je v 86. minuti spet izkoristil več prostora na polovici gostiteljev. Rezervist Jese je bil v igri le štiri minute, bliskovito je stekel v nasprotni napad in z roba kazenskega prostora matiral vratarja Wojciecha Szczesnyja za končnih 2:0. Romi ni bilo več pomoči, v finišu dvoboja sta v igro vstopila še veterana Francesco Totti (kot kaže, se je dokončno poslovil od lige prvakov pred domačimi navijači, saj bo poleti končal kariero) in Daniele De Rossi. Trener kraljevega kluba Zinedine Zidane je tako v novi vlogi z zmago debitiral v elitnem tekmovanju in si zagotovil mirnejšo povratno tekmo 8. marca na stadionu Santiago Bernabeu.

»Zadovoljni smo z igro in zmago. Zelo pomembno je, da smo dosegli dva gola v gosteh, prejeli pa nobenega. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek, a tudi Roma je imela svoje priložnosti. V prvem polčasu je dobro pritisnila na nas, toda po odmoru smo igrali bolje. To je nekaj novega zame, zelo sem vesel, trudil se bom, da bo ekipa še naprej napredovala,« ostaja trdno na tleh Zidane.

Domači strateg Luciano Spalletti, ki je pred kratkim nasledil Francoza Rudija Garcio, je obžaloval razplet tekme: »Zadovoljni smo, ker so nam navijači ploskali. Jasno jim je, je da so igralci dali vse od sebe in da tokrat nismo imeli sreče. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, a nismo zadeli, Real pa je bil klinično natančen. Proti takšni ekipi si ne smeš privoščiti niti najmanjše napake. Po prvem prejetem zadetku smo se ustrašili in zato smo prejeli še drugega. Izgubili smo ravnotežje v igri. Če upoštevamo, da smo imeli celo več priložnosti za zadetek od njih, lahko toliko bolj obžalujemo rezultat.«

Volkovi popustili

V drugem sredinem dvoboju je Wolfsburg v Belgiji prišel do lepe prednosti proti Gentu, debitantu v LP. Toda nemški podprvak ga je tudi nekoliko polomil, saj je po uri igre vodil že s 3:0 po dveh izjemnih golih Juliana Draxlerja (44., 54.) in zadetku Maxa Kruseja (60.). Do 80. minute je bilo še vse videti idealno za volkove, potem je sledil netipičen finiš za tekme, kjer igrajo nemška moštva. Gent je udaril z goloma Svena Kumsa (80.) in Kalife Coulibalyja (89.), znižal visok zaostanek na končnih 2:3 ter ohranil nekaj upanja za morebitno presenečenje 8. marca na nemških tleh. A vseeno, vse drugo kot napredovanje Real Madrida in Wolfsburga v četrtfinale bi bila velika senzacija.

V torek sta bili na sporedu uvodni tekmi osmine finala. Francoski PSG je na svojem Parku princev ugnal angleški Chelsea z 2:1, medtem ko je portugalska Benfica na domačem igrišču ugnala ruski Zenit iz Sankt Peterburga z 1:0. Prihodnji teden bodo še štiri tekme osmine finala. V torek, 23. februarja, bomo uživali v dvobojih Juventus – Bayern in Arsenal – Barcelona, dan pozneje sta na sporedu obračuna PSV Eindhoven – Atletico Madrid (Jan Oblak) in Dinamo Kijev – Manchester City. 

Deli s prijatelji