EVROPSKA LIGA

Borussia do velike prednosti, Liverpool nadigral rdeče vrage

Objavljeno 11. marec 2016 00.16 | Posodobljeno 11. marec 2016 01.22 | Piše: STA, T. Pa., S. U.

Nogometaši dortmundske Borussie so na prvi tekmi osmine finala evropske lige z odlično igro odpravili Tottenham s kar 3 : 0.

Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme osmine finala. Največjo prednost pred povratnim obračunom si je zagotovila Borussia Dortmund, ki je doma s 3 : 0 ugnala Tottenham. Zanesljivi so bili tudi Šahtar Donjeck, Villarreal in Liverpool.

Šporarjev Basel z remijem

Borussia je proti Londončanom prišla do velike prednosti v boju za četrtfinale. Nemci so prevladovali v vseh elementih igre, sprožili 21 strelov, na drugi strani Angleži le tri. Pierre Aubameyang je v 30. minuti rumeno-črne s strelom z glavo povedel v vodstvo, druga dva zadetka pa je prispeval Marco Reus, prvega v 60., drugega v 70. minuti.

Dvoboj Basla, pri katerem Andraž Šporar zaradi poškodbe ne igra, in Seville ni postregel s posebej zanimivo predstavo (0 : 0), čeprav sta imeli obe ekipi po nekaj lepih priložnosti. Španci so tekmo končali z igralcem manj, v 87. minuti je drugi rumeni karton prejel Steven N'Zonzi.

Fenerbahče si je prednost pred povratnim obračunom zagotovil v 82. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Mehmet Topal. Bolj zanesljiv je bil Šahtar, ki je zadel prek Taisona v 21., Oleksandra Kučerja v 24. in Eduarda v 79. minuti. Nekaj upanja je Bragi ohranil Frank Acheampong v 68. minuti, ko je zadel za 1 : 3.

Villarreal odpravil Bayer Leverkusen

V današnjem poznejšem terminu je največ zanimanja požel dvoboj Liverpoola in Manchester Uniteda. Domači, ki so zmagali z 2 : 0, so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec, prek Daniela Sturridgea unovčili enajstmetrovko v 20. minuti, zapravili pa še nekaj izjemnih priložnosti, pri katerih se je izkazal vratar Uniteda David De Gea. V drugem polčasu so gostitelji boljšo igro kronali še z golom Roberta Firmina.

Z enakim izidom je Villarreal odpravil Bayer Leverkusen brez poškodovanega Kevina Kampla. Oba zadetka je za Špance dosegel Cedric Bakambu. Pri gostih je v končnici tekme drugi rumeni karton dobil Tin Jedvaj. Athletic Bilbao je z 1 : 0 odpravil Valencio, pri čemer je edini zadetek prispeval Raul Garcia v 20. minuti. Sparta Praga in Lazio sta se razšla z 1 : 1. Za domače je zadel Martin Frydek v 13. minuti, za goste pa Marco Parolo v 38.

Deli s prijatelji