LIGA PRVAKOV

Barcelona? Nič novega.

Objavljeno 25. februar 2016 09.03 | Posodobljeno 25. februar 2016 09.03 | Piše: R. T.

V prvi tekmi osmine finala lige prvakov si je evropski prvak že zagotovil napredovanje.

Barcelona je proti Arsenalu na londonskem stadionu Emirates v prvi tekmi osmine finala lige prvakov vse opravila v slogu evropskega prvaka. Oba zadetka za Katalonce je dosegel prvi nogometaš sveta Lionel Messi v 72. in 84. minuti, drugega z bele točke. Zato je trener Luis Enrique zadovoljno komentiral: »Že od začetka mi je bila všeč naša igra. Imeli smo posest žoge, zelo dobro smo se branili, dobro smo obvladovali Arsenalove nasprotne napade. Arsenal je eno izmed najboljših moštev na svetu v nasprotnih napadih, a smo ga dobro zaustavili, držali ravnotežje in vse skupaj obrnili sebi v prid. Z vsem sem zadovoljen, zasluženo smo zmagali, igralci so bili vso tekmo perfektni.« Takoj po drugem zadetku je štoper Gerard Pique prejel rumeni karton, zaradi česar bo manjkal na povratni tekmi. Mnogi menijo, da mu je prekršek za karton naročil kar Enrique med kratkim pogovorom ob robu igrišča, da bi ga tako zagotovo imel v moštvu za četrtfinale, kamor je Barcelona že uvrščena, čeprav sledi še povratni dvoboj 16. marca na stadionu Camp Nou.

Drugače se je razpletel drugi torkov obračun v Torinu, kjer je Bayern silovito napadel Juventus. Gostitelje sta do 43. minute reševala vratar Gianluigi Buffon in sreča, potem pa je moral po žogo v mrežo po strelu Thomasa Müllerja. Ko je v 55. minuti nemški prvak povedel z 2:0 po golu Arjena Robbna v bliskovitem nasprotnem napadu, so bili mnogi prepričani, da se lahko stara dama dokončno poslovi od uvrstitve v četrtfinale. A tako niso razmišljali igralci in njihovi navijači na stadionu. Črno-beli so ob silni podpori s tribun pripravili izjemen povračilni udarec z zadetkoma Paula Dybale v 62. in Stefana Sturara v 76. minuti, dobro so se videle razpoke v bavarski obrambi zaradi številnih poškodb. »V slačilnici vlada veliko razočaranje. Ko vodiš z 2:0, moraš proti takšnemu nasprotniku preprosto zapreti tekmo. Predvsem moramo bolje nadzirati igro v obrambi. Pred povratno tekmo imamo vseeno dobro izhodišče, na igrišče moramo stopiti z veliko strastjo, a tudi s hladnimi glavami, kakor smo to storili v prvih 60 minutah v Torinu,« je dejal Robben.

Drevi so na sporedu povratne tekme v šestnajstini finala evropske lige. Josip Iličić bo s Fiorentino v gosteh proti Tottenhamu poskušal nadgraditi remi 1:1 iz prve tekme. Tima Matavža ni na seznamu igralcev Augsburga pred gostovanjem v Liverpoolu; na prvi tekmi je bilo 0:0. Bayer Leverkusen ima brez poškodovanega Kevina Kampla v domačem dvoboju s Sportingom iz Lizbone prednost 1:0 z gostovanja. Basel (Andraž Šporar) in Saint-Ettienne (Robert Berić) se bosta pomerila brez poškodovanih slovenskih igralcev, francosko moštvo v Švici brani prednost 3:2.

Deli s prijatelji