EP V KOŠARKI

Slovenci na kolena spravili prvake, zdaj v lov na evropski prestol

Objavljeno 14. september 2017 21.07 | Posodobljeno 15. september 2017 00.19 | Piše: Ma. M.

Kakšna tekma, kakšna zmaga. Slovenski košarkarji so ugnali evropske prvake Špance inzagotovili prvo medaljo slovenski košarki v zgodovini.

Anthony Randolph je pokazal, da je lahko velika okrepitev naše vrste.

ISTANBUL – Slovenski košarkarji so se pod vodstvom Igorja Kokoškova prvič v zgodovini uvrstili v finale evropskega prvenstva, potem ko so v polfinalu ugnali aktualne evropske prvake Špance. Medaljo že imajo, zdaj je le vprašanje leska. Zlata ali srebrna?

Španija – Slovenija 72 : 92

V obračunu pred tisoč slovenskimi navijači v dvorani Sinan Erdemimage niso nikoli ogrozili svoje zmage, tekmo so imeli ves čas pod nadzorom ter povsem razorožili eno najboljših reprezentanc na svetu (v svojih vitrinah imajo 12 medalj z EP). Na koncu se je Slovenija veselila zmage z 92 : 72 in tako ostaja edina neporažena reprezentanca na prvenstvu. 

Pri Sloveniji je imelo kar pet igralcev dvomestne številke. Po 15 točk sta dosegla Anthony Randolph in Goran Dragić, 13 jih je zbral Klemen Prepelič, 12 Gašper Vidmar, Luka Dončić pa je tekmo končal pri enajstih točkah, 12 skokih in osmih podajah.

Kdo ji bo v nedeljo stal naproti v velikem finalu, bo odločila petkova tekma med Srbijo in Rusijo. 

Ste na tekmi v Turčiji ali navijate v Sloveniji? Pošljite nam fotografijo in zapišite, kako stiskate pesti za naše košarkarje.

Deli s prijatelji