ŠPORT

Da Slovenija 
ne izgubi stika 
z evropsko košarko

Objavljeno: 13.03.2016 09:00Posodobljeno: 13.03.2016 09:00

Pred dnevi se je končala srednjeevropska liga, namenjena stabilnim klubom, ki pa zaradi svoje tradicije in potenciala ne spadajo v prvo ligo.

Medtem ko se glavni košarkarski organizaciji v Evropi – Fiba in evroliga – borita za prevlado, prostor pod evropskim košarkarskim soncem iščejo tudi slovenski klubi. Minili so časi, ko je imela Slovenija v evroligi dve ekipi, mimo so tudi leta, ko je imela predstavnika v evropskem pokalu. Union Olimpija je porabila ves kredit, ki ga je imela zaradi starih zaslug, ko je ob prelomu stoletja pomagala ustanavljati evroligo. Časi so drugi, Slovencev ni pri vrhu niti v regionalni ligi. Aktualni državni prvak Tajfun je že izpadel, jutri bosta za obstanek v ligi ABA trepetala Krka in Union Olimpija.

Kar 16 klubov

»Kljub temu potrebujemo primerjavo z Evropo, ne smemo se zapirati v svoje dvorane, v svoje loge,« pravi predsednik združenja prvoligašev Aleš Antauer, čigar klub Zlatorog je v tej sezoni (tako kot še preostalih sedem klubov) igral v srednjeevropski ligi Sixt Alpe Adria Cup, kjer so bili Slovaki (Levice, Prievidza), Slovenci (Helios Suns in Zlatorog), Hrvati (Kvarner 2010 in Zagreb) ter Avstrijci (Traiskirchen in Dukes).

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije