ZAGREB

Zmaga Maje Mihalinec

Objavljeno 23. januar 2016 22.20 | Posodobljeno 23. januar 2016 22.21 | Piše: STA, T. Pa.

Blestela je v teku na 60 m.

V kvalifikacijah petega dne je z osebnim rekordom 23,05 sekunde dosegla 20. izid med 49 tekmovalkami.

ZAGREB – Maja Mihalinec (Velenje), ki že ima normo za dvoransko svetovno prvenstvo marca v ZDA, je na atletskem mitingu v Zagrebu zmagala v teku na 60 m. V finalu je tekla 7,34 sekunde, v kvalifikacijah pa 7,44. V skoku v daljino je slavila Nina Djordjevič (Velenje, 6,31 m), v troskoku pa Saša Babšek (Slovenska Bistrica, 13,38 m).

Joni Tomičič Prezelj (Olimpija) je bila druga na 60 m ovire; v kvalifikacijah je tekla 8,45, v finalu pa 8,47.

»Današnji izid je bil že boljši kazalnik trenutne pripravljenosti. Vesela sem, da sem že na drugi tekmi v tej zimski sezoni tekla blizu norme za SP, ki jo sicer imam že od lani. Počasi prihajam v tekmovalni ritem, na naslednjih tekmah bom nastopila že v močnejši konkurenci in upam na hitrejše čase,« je bila zadovoljna Mihalinčeva.

»Tekmovalo nas je kar 31, zato sem imela med vsakim skokom 30 minut premora. To je pomenilo, da sem se morala pred vsakim poskusom na novo ogreti. Kljub temu sta bila dva neveljavna skoka, z odrivom brez deske, dolga vsaj 6,50 metra, kar me res veseli. Pomembno je tudi, da je moje stopalo končno povsem zdravo, saj še pred mesecem dni nisem vedela, ali bo zdržalo odrive iz polnega zaleta. Zdaj lahko to odmislim in se posvetim le skakanju. Dobro sem pripravljena in se veselim naslednjih tekem,« je pojasnila Djordjevičeva.

»Imela sem velike težave s tehniko. V skokih sem se zelo mučila pa tudi tekma je potekala zelo hitro,« je povedala Babškova, ki je ugnala Petro Koren (Kronos Ljubljana, 13,17 m) in Mersiho Kazič (Dolenjske Toplice, 13,08 m).

Gregor Kokalovič (Krka) je tekel le v kvalifikacijah na 60 m (6,98), zaradi poškodbe leve mečne mišice pa v finalu ni nastopil.

Deli s prijatelji