TENIS

Za zmago sta se borila pet ur

Objavljeno 06. marec 2016 22.15 | Posodobljeno 06. marec 2016 22.16 | Piše: STA, T. Pa.

Novak Đoković je v petih nizih premagal kazahstanskega predstavnika Mihaila Kukuškina, Škot Andy Murray pa Japonca Keia Nishikorija.

Novak Đoković.

LJUBLJANA – Prvi krog Davisovega pokala je postregel z zelo izenačenimi dvoboji. Vse svoje znanje sta morala med drugimi pokazati tudi Novak Đoković in Andy Murray. Oba sta odigrala maratonska dvoboja, dolga skoraj pet ur; Srb je v petih nizih premagal kazahstanskega predstavnika Mihaila Kukuškina, Škot pa Japonca Keia Nishikorija.

Zmaga prvega igralca sveta Đokovića je Srbom pomagala do izenačenja na 2 : 2, odločilno peto točko pa je sredi Beograda priigral Viktor Troicki.

Maksimalno tesno je bilo tudi v Hannovru ter Liegu. V Belgiji je Hrvaška premagala lanske finaliste s 3 : 2. V petem dvoboju je Borna Čorić premagal Kimmerja Coppejansa, Nemčijo pa je ugnala Češka. Lukaš Rosol je bil v zadnji partiji v treh nizih boljši od Alexandra Zvereva.

V prvih nedeljskih partijah so si četrtfinale zagotovili Američani, ki so bili boljši od Avstralije, ter Argentinci na gostovanju na Poljskem.

Najvišji mogoči zmagi so dosegli Italijani, ki so s 5 : 0 ugnali zmagovalce Davisovega pokal 2014 Švicarje, ter Francozi proti Kanadi.

Pari četrtfinala, ki je na sporedu julija, so Velika Britanija – Srbija, Italija – Argentina, Češka – Francija in ZDA – Hrvaška.

Deli s prijatelji