POD KOŠI

Za Goranom v NBA še brat Zoran?

Objavljeno: 04.03.2014 12:50Posodobljeno: 04.03.2014 12:50

Goran Dragić v NBA ruši osebne rekorde in je nezaustavljiv, pri Unicaji iz Malage pa vse bolje igra tudi njegov brat Zoran. In kaj Goran pravi na morebiten prihod Zorana v NBA?

  • Zoran in Goran Dragić odlično sodelujeta v reprezentančnem dresu.

Goran Dragić v letošnji sezoni v ligi NBA dobesedno blesti. In morda v ligi NBA, najprestižnejši ligi na svetu, Slovenci ne bomo imeli le enega Dragića, ampak kar dva: Gorana in Zorana. Goran je poznan kot garač, ki trdo dela, rezultati pa se kažejo v vedno boljših predstavah na igrišču, kjer zadeva z lahkoto in ruši osebne rekorde. »Vedno sem verjel vase. Vedel sem, česa sem sposoben. Včasih tudi sam sebe presenetiš. Res je, da se da s trdim delom veliko narediti. Prav tako je pomembno, da si v pravem okolju, imaš pravega trenerja in soigralce. To, kar je v Phoenixu, je nekaj zelo lepega. Sezona je zame in za klub zelo uspešna,« je Dragić povedal v pogovoru za portal Planet Siol.net.

Težje igra, točke pa dosega

Ne glede na to, da se zdaj obrambni igralci nasprotnih klubov bolj pripravljajo na Gorana in ga ekipe na vsaki tekmi poskušajo presenetiti z drugačnim tipom obrambe, pa ga to ne ovira pri odličnih predstavah. »Težje je igrati, a pravzaprav še vedno dosegam točke. Bolj se pripravljajo name. Proti vsaki ekipi se spoznam z drugačnim tipom obrambe. Ali me podvajajo ali gredo čez blok … Nikoli več ne gredo pod blok. Postavljeni zidovi? Pred tekmo ne morem vedeti, kako se mi bodo zoperstavili v obrambi, ampak znam predvideti. Vem, kaj moram narediti v določenih trenutkih. Vse skupaj je zame postala rutina. To sezono igram z izredno lahkoto.« To dokazujejo tudi rezultati: pred dnevi je tako v dvoboju z ekipo New Orleans Pelicans Dragić prispeval 40 točk in dosegel nov osebni rekord.

Povezane vsebine

Nasvet: Zoki se ne sme sprijazniti z doseženim

Goran in njegov brat Zoran Dragić, ki igra pri Unicaji iz Malage, sta med sabo povezana na igrišču in zunaj njega. Na vprašanje, ali Goran že kaj lobira zanj v NBA, se Goran zasmeji: »Phoenix se že zanima zanj. Nikoli ne veš. Več klubov je že povpraševalo zanj. Lahko se zgodi, da bo kmalu v ligi NBA. Upam, da bova kot prva brata iz Slovenije zaigrala v najmočnejši ligi. Zoki igra zelo dobro. Ima odlično sezono pri Unicaji, a ne sme se sprijazniti z doseženim. Mora trdo delati ter poskušati vsako tekmo in trening napredovati. Pri Unicaji želijo z njim že podaljšati sezono …«

Poletje je še daleč ...

O tem, ali bo poleti oblekel reprezentančni dres, Goran še ne želi govoriti, saj je za to še prekmalu. »Bomo videli, kako se bo moje telo odzivalo po koncu sezone. Vemo, da nisem imel nič prostega časa. Letos imam več poškodb, kar je povsem normalno, saj telo ne zmore zdržati vseh naporov. Pogovarjal sem se z Juretom Zdovcem. Moja vrata so še vedno odprta za reprezentanco. Upam, da bom zdrav. Po moji sezoni se bomo usedli skupaj in sprejeli odločitev. Sicer pa sem psihično in telesno najbolj utrujen v vsej svoji karieri,« je za portal priznal nasmejani Goran.