EVROLIGA

VIDEO: Dončić z rekordom popeljal Real Madrid do prve zmage

Objavljeno: 12.10.2017 23:10Posodobljeno: 13.10.2017 02:03

Osemnajstletnik je dosegel 27 točk in statistični indeks 32.

ISTANBUL – Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je vnovič pokazal svojo kakovost. V prvem krogu evrolige je dosegel skoraj tretjino vseh točk Real Madrida in tako svojo ekipo popeljal do zmage na gostovanju pri Efes Anadoluju z 88 : 74. Osemnajstletnik je dosegel 27 točk in statistični indeks 32.

Luka Dončić je za dve točki metal 6 : 8, trojke 3 : 6, proste mete pa 6 : 7. Ob tem je zbral še štiri skoke in prav toliko podaj. 27 točk je njegov osebni rekord v evroligi, indeks 32 pa izenačenje njegovega najboljšega dosežka s tekme lani januarja proti Maccabiju.

Na parketu dvorane Sinan Erdem v Istanbulu, na katerem je Slovenija pred dobrimi tremi tedni osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu, sta nastopila še dva slovenska reprezentanta. Anthony Randolph je za Real Madrid dosegel 12 točk in osem skokov (indeks 21), Edo Murić, ki je prvič v karieri zaigral na tekmi evrolige, pa je v dresu Efes Anadoluja v dvanajstih minutah zbral tri točke in dva skoka.

Uvodni dan nove sezone evrolige sta igrali še dve ekipi s slovenskimi igralci. A tako Zoran Dragić kot Aleksej Nikolić nista sodelovala pri porazih Olimpie Milano pri CSKA Moskvi oziroma Bamberga doma proti Maccabiju. Pri tem je izstopal ameriški organizator igre Pierre Jackson, ki je zbral 27 točk, devet podaj in sedem skokov (indeks 42).

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja