V PENZIJO

Veliki Dejan Zavec ne bo več boksal, a ostaja zgled in navdih za Slovenijo

Objavljeno: 14.03.2016 10:24Posodobljeno: 14.03.2016 10:24

Najboljši slovenski boksar vseh časov je v mariborski dvorani Tabor pred 3000 ljudmi tudi uradno končal bogato športno pot. Med slovensko športno elito ter Zavčevimi privrženci je bil tudi predsednik republike Borut Pahor.

LJUBLJANA – »Vem, kaj bom počel, a za zdaj še ne povem,« je malce v šali, malce pa tudi zares med fotografiranjem na rdeči preprogi z vipovci ter tudi običajnimi obiskovalci za Slovenske novice povedal Trdobojec in eden najbolj simpatičnih in iskrenih športnikov na slovenski sceni. Čas si je vzel za prav vsakogar posebej. Takšen je Dejan Zavec, ki je v svoji boksarski karieri dosegel vse, o čemer je sanjal. Boks ga je, kot pravi, vzgojil, izdelal in naredil takšnega, kot je danes. Njegova življenjska pot je filmska, v Holywoodu bi z lahkoto posnel še en boksarski blockbuster. »Južna Afrika je bila prelomnica,« je začel s solzami v očeh, ko je gledal med ljudi v nabito polni dvorani Tabor. Ta večer so s prodajo vstopnic in donacijami zbrali še 8080 evrov. »Upam, da bo ta denar prišel v roke tistim mladim športnikom, ki ga na svoji poti še kako potrebujejo,« je dejal Zavec.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.